Hon hittar 15.000$ på marken och beslutar sig för att lämna dem till ägaren: hon får en belöning som är 5 gånger beloppet

av Titti Carlberg

17 Februari 2023

Hon hittar 15.000$ på marken och beslutar sig för att lämna dem till ägaren: hon får en belöning som är 5 gånger beloppet
Advertisement

Handlingar av omotiverad ärlighet finns tyvärr inte alltid på agendan nuförtiden. Hur många av oss, som hittar en påse full med pengar, säkra på att ingen ser oss, skulle omedelbart tänka på att lämna dem till den rättmätige ägaren, utan att frestas av tanken på att behålla dem? Förmodligen väldigt få. Skälen som skulle driva oss till en sådan gest av tillägnande är många och sträcker sig från den mest själviska och grova girighet till enkla behov.

Men lyckligtvis finns det fortfarande dygdiga och empatiska människor som sätter sig i andra människors ställe innan de vidtar några åtgärder och agerar därefter; det var fallet med denna kvinna, som tak vare sin ärliga handling fick en enorm belöning men inte bara i ekonomiska termer.

via Fox News

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

Diane Gordon är en kvinna från Michigan som promenerar mer än 3 kilometer om dagen till sitt arbete 5 dagar i veckan. En vintermorgon, för att skydda sig från kylan och unna sig ett mellanmål, bestämde hon sig för att stanna vid en bensinmack, men innan hon gick in i den drogs blicken mot ett föremål på marken.

"När jag vände blicken mot marken såg jag en plastpåse som innehöll en stor summa pengar" berättar kvinnan. "När jag vände på den märkte jag att det var mycket mer pengar än jag hade trott från början.".

Kvinnan visste inte riktig vad hon skulle göra men sa till sig själv att hon måste meddela myndigheterna, så hon tog påsen och gick in på macken där hon meddelade butiksbiträdet som omedelbart ringde polisen.

Advertisement

Kvinnan hade kunnat behålla pengarna själv för att, till exempel, köpa en ny bil så att hon skulle slippa promenera mellan arbetet och sitt hem varje dag, men hon föredrog att bete sig ärligt. 

"Det föll henne aldrig in att göra något annat än att lämna tillbaka dem" sa löjtnant Matthew Ivory på Lake Township Police Department. "Pengarna var gåvor till ett par som hade haft sitt bröllop den dagen. Jag tror att det var cirka 15.000 dollar" avslutade han.

Pengarna återlämnades till det nygifta paret och en av tjänstemännens fru startade en GoFundMe-sida i samarbete med en återförsäljare för bilar, för att samla in pengar så att Diane så småningom kunde få en ny bil. Solidariteten var verkligen överraskande och inom loppet av ett par veckor kunde kvinnan skriva på köpet av sin nya bil.

"Jag är mållös" kommenterade Diane när hon fick beskedet. "Jag menar, jag gjorde ju inte speciellt".

Utan tvekan är det hon själv som är speciell: det borde finnas fler som Diane Gordons i världen, eller hur?

Advertisement