En mamma lämnar sin son hängandes på en barstol: kontroversen bryter ut

av Titti Carlberg

30 Maj 2023

En mamma lämnar sin son hängandes på en barstol: kontroversen bryter ut
Advertisement

Det finns många olika sätt att vara förälder på, lika många som det finns föräldrar. Det finns de som har ett avslappnat och tillåtande förhållningssätt, de som föredrar att alltid ha situationen under kontroll, de som är rädda för den minsta lilla risken och de som möter den farligaste av situationer utan att aldrig förlora sin säkerhet.

Ändå är föräldraskap ett av de ämnen där många känner sig bemästrade och bemyndigade att säga sitt om det bästa sättet att göra jobbet. Erfarenheten lär oss att det inte finns varken perfekta mammor eller hemska mammor, utan bra mammor och mammor som ibland utför handlingar som är svåra att förstå.
Ett exempel på detta är historien som berättas i ett inlägg på Reddit där en mamma fick hård kritik för hur hon (inte) tog hand om sitt barn.

via Dailymail

Advertisement
Ravenaai Wilkes/Reddit

Ravenaai Wilkes/Reddit

På Reddit har ett fotografi av en baby på drygt 3 månader, fått stor framgång. Barnet är upphängd på barstolen i sin väska medan mamman sitter i baren i sällskap med en mycket framgångsrik man. Fotot, som är ett par år gammalt, återupplivades nyligen för att kritisera mamman, som anklagades för att inte ta hand om sitt barn.

"Fotot skickar oss budskapet att hon inte bryr sig om sitt barn och att hennes mentalitet är ganska trash" kommenterar en person upprört, medan en annan undrade: "Kan hon inte ha barnet i knät, eller hänga på sig väskan på magen eller sätta barnet i en barnstol som alla andra föräldrar?"

Många negativa åsikter uttrycktes av användare, som kände sig tvungna att påminna kvinnan om att ett barn inte är en jacka eller en ryggsäck, som det är lätt hänt att man glömmer bort.

Advertisement
sweets_plz/Reddit

sweets_plz/Reddit

I en tid av kontakt och återupptäckten av en närmare relation mellan föräldrar och barn har det dock funnits webbanvändare som har kunnat uppskatta det avslappnande och bisarra tillvägagångssätt, där en smart förälders beteende har visats.

"Jag ser inget problem eftersom barnet sover" kommenterade en person, medan en annan skrev: "Jag är kluven. Å ena sidan känner jag ilska över den här mammans förakt för sitt barn, men samtidigt tycker jag att det ser lite roligt ut. Jag vet inte, jag hoppas bara att babyn är okej.".

Slutligen kom det ironiska kommentarer om barnets tuffa natur, som underströk hur det redan i sin späda ålder fick uppleva hur det känns att sitta och hänga vid en bardisk...

Vad tycker du?

Advertisement