Webbanvändare kritiserar hennes enorma mage: "Ingen människa bör kritisera en gravid kvinna"

av Titti Carlberg

04 Januari 2023

Webbanvändare kritiserar hennes enorma mage: "Ingen människa bör kritisera en gravid kvinna"
Advertisement

Graviditeten är en känslig period i en kvinnas liv och om det finns de som upplever den som smidig och lätt, kan det för andra vara en period full av svårigheter. Det är verkligen en period som en kvinna ska ha möjlighet att ta hand om sig själv och det liv som växer inom henne, utan några som helst oönskade intrång från omgivningen.

Mellan mer eller mindre positiva kommentarer om den växande magen och ständiga förfrågningar om att få röra vid den, som om den vore en lyckobringare, finner kvinnor dock ofta att de önskar att de kunde låsa in sig i sitt hem tills graviditeten är över. 

Men vad händer om kommentarerna blir för elaka på grund av en mage som är överdrivet stor? Låt oss tillsammans upptäcka den här unga kvinnans historia.

via The Sun

Advertisement

Det var bara några dagar kvar till hennes andra son Sebastian skulle födas när Elena Rodriguez, en ung mamma från Las Vegas delade, på sociala medier, sin besvikelse över de många negativa kommentarer som hon fick på grund av hennes stora gravida mage. Den vanligaste kommentaren var "du är enorm" och som svar delade kvinnan en kort video där hon skämtade om att hon inte hade märkt det. Någon gick ännu längre och frågade henne om hon var säker på att det inte fanns två barn i hennes mage, eller antog att hon måste känna sig väldigt tung.

Det omedelbara svaret till hennes stöd var hennes rätt till en fredlig graviditet. "Oavsett om det är tvillingar eller inte, ingen har rätt att döma eller negativt kommentera en gravid kvinnas mage... alla kvinnor är olika" var en persons kommentar, medan en annan skrev att hon har märkt samma atttyd till många gravida kvinnor. "Men det är ett barn i magen, vad väntar de sig?" frågar hon som avslutning.

Advertisement

Den unga kvinnan sa att, trots läkarens förutsägelser och den ansenliga magen, lille Sebastian vägde 3,9 kg vid födseln och var 52 cm lång. En helt normal vikt och längd på en nyfödd alltså. Det finns många mammor som Eliana som blir utsatta för mer eller mindre skarpa kommentarer på grund av magens storlek. 

På TikTok berättar en mamma att hon fick frågan om hennes gravida mage var falsk eftersom den var så stor, medan en annan berättade om pinsamheten hon kände när hon väntade tvillingar.

Stora eller inte, vi borde alla vara överens om en sak: gravida kvinnors magar ska lämnas ifred. Varje kvinna är en egen värld och var och en upplever saker på sitt egna sätt.

Advertisement