"Jag är trött på att inte få uppmärksamhet bara för att jag inte har några barn": en kvinnas utbrott på webben

av Titti Carlberg

22 Augusti 2022

"Jag är trött på att inte få uppmärksamhet bara för att jag inte har några barn": en kvinnas utbrott på webben
Advertisement

Tills för några århundraden sedan när man föddes som flicka fanns det inte många val för henne: hon gifte sig ung och fick barn eller så flyttade hon till ett kloster och blev nunna. Med tiden har dessa situationer förbättrats, arbetsvärlden har öppnat sina dörrar för kvinnor och gradvis accepteras också tanken på att en kvinna kan göra karriär. 

Idag finns det inga yrken som en kvinna inte kan utföra, men det finns en sak som hänger kvar: om en kvinna, över en viss ålder, ännu inte har fått barn, ses hon med förundran. "Men varför, känner du inte behovet av att bli mamma?", är den vanligaste frågan som karriärkvinnor ställs inför.

Precis som hos män som inte känner en fadersinstinkt, är det en självklarhet att inte alla kvinnor känner en modersinstinkt, som tur är är vi inte alla lika. Men ibland kan det vara svårt för andra att förstå ett sådant val. En kvinna har ventilerat på webben om just detta.

via The Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En kvinna publicerade sitt utbrott på en hemsida för föräldrar, hon sa att hon var trött på att bli utestängd för att hon inte har några barn. Faktum är att kvinnan sa att ingen i hennes bekantskapskrets verkar vara uppmärksamma på händelserna i hennes liv, just för att de inte rör barn. Bitterheten har uppstått eftersom hennes liv genomgår mycket viktiga förändringar under denna period, men ingen verkar bry sig.

"Är jag orimlig när jag säger att mitt liv och mina framgångar anses irrelevanta för att jag inte har några barn?" frågar hon sorgset. "Kommer det alltid att vara så här? Såvida ens liv inte är centrerat kring barn, kommer ingen att bry sig? Jag har ledsnat på att inte vara viktig bara för att jag inte vill fortplanta mig" skriver kvinnan.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tråden slutar med en vädjan till föräldrar, att sluta upp med att förbise de som inte är föräldrar och börja se dem som lika viktiga. Det kom många svar från webbanvändarna, några mammor har skrivit att livet som förälder är ännu värre: "Om du är förälder känner alla dig som 'barnets mamma', inte som en person. För att inte tala om hemmamammor som utpekas för att de inte tjänar sitt uppehälle".

I allmänhet verkar webbanvändarna överens om denna kvinnas behov av att hitta en grupp vänner med liknande intressen som hennes. I vuxenlivet är det svårt att stanna upp och lyssna på svårigheter eller fira andra människors framgångar: mycket ofta tillåter vi inget annat än ett hjärtligt intresse, som snabbt går över och förblir ytligt.

Är du överens med hennes tankar? Blir kvinnor verkligen uteslutna från gemenskapen när de inte har barn?

Advertisement