Han kör i mer än 50 år utan att ha körkort: bilen beslagtagen

av Titti Carlberg

23 Juni 2023

Han kör i mer än 50 år utan att ha körkort: bilen beslagtagen
Advertisement

Ett av de mest efterlängtade ögonblicken i ungdomars liv är körkortsprovet. Detta är inte bara ett enkelt dokument, utan ett steg framåt mot en viss autonomi, eller snarare att kunna röra sig utan att behöva belasta någon annan. Vissa ser dock uppkörningen som ett oöverstigligt hinder, de tror att de aldrig kommer att klara den för att få det efterlängtade körkortet.

Huvudpersonen i vår berättelse är en man som aldrig lyckats ta körkort, men har trots det kört sin bil i över 50 års tid. När polisen insåg att mannen inte hade något körkort tog de hans bil i beslag.
Låt oss se vad som hände.

via Itv

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

I staden Debry, huvudstaden i Derbyshire län, England, stoppade de lokala poliserna en bil vars förare hade begått många brott. Efter att ha befordrat föraren att stanna fordonet upptäckte polisen, till sin stora förvåning, att mannen, en 69-årig pensionär, hade kört bil i över 50 år utan att ha körkort. Faktum är att han aldrig hade lyckats klara provet för körkortet.

Huvudpersonen i berättelsen hade inte bara kört bil under 5 decennier, utan hade dessutom lyckats lura försäkringsbolaget. Ett av de största misstagen som han gjorde var dock att skryta om hur han lyckades lura systemet. Men hans lögner avslöjades, hans fordon beslagtogs och han anmäldes för alla brott han begått.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Webbanvändare kommenterade och frågade hur det var möjligt att lura försäkringsbolag och brottsbekämpande myndigheter i över 50 år.

"Inga goda nyheter för systemet, han kom undan med detta i hela sitt vuxna liv, utan att avslöjas tidigare. Tyvärr kan den här nyheten uppmuntra andra att prova detta, eftersom risken att åka fast är så gott som obefintlig".

Det fanns även de som hävdar att han måste vara en väldigt duktig bilförare eftersom han inte har upptäckts tidigare: "förmodligen en bättre bilförare än de flesta, han har lyckats undkomma polisen i över 50 år".

Vad tror du?

Advertisement