Företaget samlar 9 miljoner dollar i kontanter och skänker dem till deras bästa medarbetare på en personalmiddag

av Titti Carlberg

07 Februari 2023

Företaget samlar 9 miljoner dollar i kontanter och skänker dem till deras bästa medarbetare på en personalmiddag
Advertisement

Att arbeta i en positiv miljö är väsentligt, eftersom det är bara på det sättet som produktiviteten ökas, vilket framför allt innebär att företaget tjänar mer. Att uppmuntra sina anställda med belöningar kan vara det bästa sättet för att få dem att göra sitt bästa. Ofta erbjuder många företag ett pris i kontanter vid årsslutet, för att belöna dem som har utmärkt sig och gjort alla sina uppgifter på bästa möjliga sätt.

Ett kinesiskt företag samlade in 9 miljoner dollar och under personalmiddagen bestämde man sig för att donera pengarna till de som hade gjort sitt jobb på bästa sätt. Låt oss se vad som hände.

via Next Shark

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Cul Peijun, grundare och ägare till företaget Henan Mine, ett företag som producerar och säljer lyftkranar, kom på ett sätt att pressa sina anställda att arbeta så hårt de kunde. Företaget hade en enorm vinst, vilket var anledningen till att de beslutade att ge miljontals dollar (60 886 100 kinesiska yuan) till de bästa försäljningscheferna.

Under företagsmiddagen sattes det upp en vägg med sedlar på scenen. En efter en kallades de 5 anställda som hade sålt mest under året upp. De ställde sig på scenen och tjänstemän överlämnade dem cirka 740.000 dollar var. I klippet, publicerat av företaget i fråga på sociala medier, ser man de anställda kliva av scenen överhöljda med pengar som även täckte deras ansikten. De såg ut att kämpa lite för att få bort alla sedlarna.

Resten av försäljningscheferna fick en bonus på mellan 150.000 och 700.000 vardera, återigen baserat på deras ansträngningar.

Advertisement
Today__China/Twitter - Screenshot

Today__China/Twitter - Screenshot

Naturligtvis lämnades inte alla de andra anställda, som var på festen, tomhänta. För att glädja alla, fick de, som inte hade fått en hög bonus (cirka 5000 personer), 450 dollar var

Detta var inte första gången som Henan Mine anordnade en företagsmiddag med stora priser. Tidigare år har de bästa tilldelats varsin medalj i äkta guld.

Vad tycker du om detta utmärkta initiativ för att motivera alla anställda att lägga mycket kraft på sitt arbete?

Advertisement