Mamman är förbannad på skolledningen: "Barnen tvingas gymnastisera i kortärmat i kylan"

av Titti Carlberg

29 Januari 2023

Mamman är förbannad på skolledningen: "Barnen tvingas gymnastisera i kortärmat i kylan"
Advertisement

Tvister mellan föräldrar och lärare är ett ganska aktuellt ämne och det är inte alltid lätt att hitta en överenskommelse eller förstå orsaken till tvisten. Både viktiga personer i utbildningen av unga människor, som borde samarbeta i synergi i utvecklingsfasen för varje barn, i vissa fall finner de att de kolliderar, vilket ger upphov till verkliga debatter. I den här artikeln tar vi upp fallet med en mamma som är arg över att hennes dotter var tvungen att ha gymnastiklektionen utomhus, utan jacka, trots de låga temperaturerna.

via LeicestershireLive

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Skolan meddelade att, om klimatförhållandena hade bedömts som ohållbara skulle lektionen ha genomförts inomhus, en utvärdering som skulle ha varit lärarnas ansvar i förväg. Av denna anledning uppmanas eleverna att ta med varmare kläder för att idrotta utomhus under särskilt kalla dagar.

Webbanvändarna intog olika ställningsantaganden när de kommenterade kvinnans inlägg: någon ansåg att det inte är nödvändigt att ha en jacka på sig när man springer, eftersom rörelsen höjer kroppstemperaturen. De påminner henne dessutom att de själva hade gymnastiklektioner ute oavsett väderförhållanden, när de gick i skola, men tyckte, trots det, att detta var otroligt. Andra, å andra sidan, sa att de höll med mamman och betonade att kyla kan omintetgöra effekten av uppvärmningsövningarna, vilket i slutändan håller eleverna borta från nöjet med idrott.

Vad är din åsikt om detta?

Advertisement