"En nära vän vill inte att min flickvän kommer på hans bröllop: jag överväger att inte gå på det utan henne"

av Titti Carlberg

31 Januari 2023

"En nära vän vill inte att min flickvän kommer på hans bröllop: jag överväger att inte gå på det utan henne"
Advertisement

När man skriver inbjudningslistan till ett bröllop, slutar det alltid med att någon inte blir så nöjd: brudparet bestämmer sig för att endast ett fåtal personer ska få medverka på deras speciella dag, eller utesluta vissa på grund av personliga skäl. I regel får de som är förlovade dock en dubbel inbjudan som par, utan att utesluta den ena, särskilt om de framtida makarna känner båda parterna. 

Vi vill berätta om ett fall där det inte riktigt var på det viset: låt oss ta reda på mer.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

En man bestämde sig för att skriva ett inlägg på Reddit i vilket han berättar om det som hände honom. En av hans bäste vänner ska gifta sig och tänker ha en ceremoni med många inbjudna vänner, men flickvännen till inläggets författare är inte bjuden. 

"Jag har varit tillsammans med min flickvän länge, drygt sex år, och vi bor ihop sedan fyra. De framtida makarna känner henne, vi har träffats alla fyra många gånger. Nu bor vi på andra sidan landet så de senaste två åren har vi inte träffats så ofta, men vi deltog båda två på deras förlovningsfest."

Det märkliga är dock att hans flickvän inte är bjuden på bröllopet, vilket heller inte har kommunicerats muntligt. "Brudgummen har inte sagt något till mig: inbjudan nämnde inte min flickvän. Jag är förmodligen den enda som lever i ett fast förhållande som inte får ta med min partner. Jag vill också specifiera att de aldrig har haft något emot henne och att de alltid har kommit bra överens, de har aldrig grälat eller något liknande."

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Mannen kontaktade sin kompis för att få en förklaring, och svaret blev att gästlistan hade blivit för lång för att lägga till ännu en person: om det skedde en avbokning från någon kunde mannens flickvän ta den platsen. 

"Det låter ju bra om man inte måste ta hänsyn till att hon då måste boka ett flyg i sista minuten, vilket skulle öka kostnaden avsevärt."

Författaren till inlägget beskriver sig själv som irriterad över detta, eftersom han inte bara skulle behöva resa över landet till evenemanget utan även ådra sig en hög kostnad för flygbiljett, hotell, smoking och svensexan för vännen.

"De har skickat inbjudningar till alla andra som är i ett förhållande, men inte till min flickvän. Jag skulle ha varit mer förstående om de hade förvarnat mig muntligt innan de skickade inbjudningskortet och jag tycker att det är oförskämt av dem att jag var tvungen att be om en förklaring via e-post. Är det fel av mig om jag tackar nej till att medverka och förklarar att anledningen är att jag tog illa upp för att min flickvän inte är bjuden?".

Vilket råd har du att ge mannen och vad skulle du ha gjort i hans ställe?

Advertisement