Hon blir inbjuden till en väns bröllop men för att få delta måste hon spendera 5000$ och hon får inte ta med sin pojkvän

av Titti Carlberg

05 Augusti 2022

Hon blir inbjuden till en väns bröllop men för att få delta måste hon spendera 5000$ och hon får inte ta med sin pojkvän
Advertisement

Lyckliga evenemang bör ha kraften att förena människorna som deltar, eftersom man väljer att dela sin lycka med dem. Känslor och lycka är avgörande för speciella tillfällen, som till exempel bröllop: ändå blir det ofta inte riktigt så här och firandet kan tvärtom förvandlas till missförstånd som leder till oundvikliga problem och konflikter.

En person på Reddit berättade i ett inlägg att hon var inbjuden till ett par vänners dyra bröllop och att hon, för att få delta, inte bara skulle behöva spendera en ansenlig summa pengar, utan också komma utan sin partner som hon hade delat sitt liv med de senaste tio åren.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan berättar att hon var inbjuden till ett bröllop som skulle äga rum på en mycket eftertraktad plats"dit rika och berömda personer åker. Denna plats ligger på lite mer än 10 timmars flygresa från mitt hem, med en så lång resa måste jag ta semester."

Men det som hon tycker var mest bisarrt med inbjudan var: "Det stod inte du 'plus en', det vill säga möjligheten att ta med mig en person. Jag förstår att inte alla inbjudna kan erbjudas den möjligheten, och det kanske kan vara okej om bröllopet är på en lokal plats och bröllopsparet inte känner den extra gästen, men de känner min partner och vi har varit tillsammans i drygt tio år. De bjöd inte honom."

Dessutom förklarar inläggsförfattaren att hon knappt känner resten av gästerna, eftersom det är folk som hon bara träffat några gånger. "Varför skulle jag vilja åka till den platsen ensam? Jag skulle kunna göra det om vigseln ägde rum här, men de bokade i princip en smekmånadsreseort för ceremonin."

 

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Den viktigaste aspekten var den utgift som hon skulle behöva lägga ut för att delta: Dessutom är kostnaden absurd. Det föreslagna hotellpriset för en övernattning var över 1000 dollar per natt. Alternativen som brudparet hade listat var inte mycket billigare och jag kunde inte hitta något som jag hade råd med."

Vid den tidpunkten bestämde sig kvinnan för att avböja inbjudan, men fick ett oväntat svar: "När jag sa till bruden att jag tyvärr inte kunde delta på grund av kostnaden och jag önskade mycket nöje, svarade hon, 'Du har varit utomlands förut så du borde ha råd. Du måste komma på mitt bröllop. Det lät som ett krav och hon började ställa frågor om min ekonomiska situation."

Kvinnan beräknade att deltagandet skulle kosta henne cirka 5000 dollar"Jag skulle inte ens få ta med mig min partner. Jag har dessutom aldrig spenderat så mycket pengar tidigare. Jag antar att jag kommer förlora en 'vän' för detta beslut."

Vad tycker du om detta? Skulle du ha gått på bröllopet om det var du eller skulle du ha avstått?

Advertisement