Han betalar 23.000$ på en vargdräkt: "när jag bär den frigör jag mig från mina mänskliga åtaganden"

av Titti Carlberg

30 Januari 2023

Han betalar 23.000$ på en vargdräkt: "när jag bär den frigör jag mig från mina mänskliga åtaganden"
Advertisement

Alla människor har sina egna passioner, så fort de har möjlighet utför de dem, det finns inget som är så avkopplande som att ägna sig åt det man älskar mest. Det finns de som tillbringar sin lediga tid med att ta långa promenader i parkerna, de som går ut och roar sig med vänner, eller förbereder utmärkta maträtter och middagar för de senare, och de som kopplar av genom att städa sitt hem.

Det finns också de som, likt huvudpersonen i vår berättelse, gillar att tillbringa många timmar borta från åtaganden och ägnar sig åt extravaganta fritidsintressen, som att klä ut sig i djurdräkter. Låt oss se vad hans passion består av.

via MSN

Advertisement

Toru Ueda är en 32-årig japansk ingenjör som bor i Tokyo, han älskar djur så pass mycket att han tillbringar sin fritid med att klä ut sig till en varg. Hans önskan är att fly från sina mänskliga åtaganden och frigöra sig från behovet av att behöva relatera till andra människor. Just därför köpte han sig en vargdräkt, så realistisk att den ser verklig ut, han betalade 23 000 dollar för den. 

Mannen lät tillverka sin kostym av Zeppet, ett företag som producerar kostymer för tv och film. Den är så realistisk att när han bär den ser han ut som en varg som står på bakbenen när han är ute på promenad. Ueda övervakade själv hela tillverkningsfasen, förutom att träffa tillverkningsteamet tre gånger skickade han också ett 40-tal e-mail till dem för att förklara på ett utförligt sätt vilka detaljer han ville ha.

"När jag bär min kostym - förklarar den unge ingenjören - blir och känner jag mig som en varg. Jag frigörs från mänskliga åtaganden. Alla typer av problem relaterade till arbete och andra saker försvinner plötsligt, jag glömmer omvärlden.".

Advertisement

Japan är utövandet av cosplay, det vill säga förverkligandet av en dräkt, klä ut sig och medverka vid samlingar väldigt utspritt, men det är inte det som är syftet med Torus utklädnad. Hans vilja är bara att förvandla sig till en varg för att komma undan de sociala åtaganden som är bundna till människan.

Vad tycker du om hans extravaganta hobby?

Advertisement