Hon slutar efter bara en dags arbete: "Anställda får inte ta pauser, absurt"

av Titti Carlberg

18 Januari 2023

Hon slutar efter bara en dags arbete: "Anställda får inte ta pauser, absurt"
Advertisement

Arbetsvärlden är en miljö som är utsatt för mycket konkurrens och för att kunna bli anställd accepterar många villkor som i de flesta fall inte är de bästa. Andra, å andra sidan, bestämmer sig för att avstå från vissa jobb när de har lärt sig vilka de olika rättigheter och skyldigheter företaget ålägger sig. Det var vad en ung TikToker gjorde efter bara en dags arbete, när hon fick veta att anställda inte fick ta några pauser under heltidspasset, det vill säga under åtta timmar.

via Nachrichtend De

Advertisement
croissantwoman/TikTok

croissantwoman/TikTok

Croissant Woman är namnet som hon använder på sociala medier, hon har uppmärksammats av många personer efter att ha publicerat ett klipp där hon förklarade att hon slutat på sitt jobb. Anledningen till det var att de anställda inte fick ta pauser under arbetstiden och därför slutade hon samma dag som hon började.

"Jag slutade mitt jobb samma dag som jag började. Min roll var som försäljningsassistent och lönen var minimal" förklarar den unga tjejen. "Kvinnan som var min handledare var väldigt snäll, hon öppnade dörren åt mig och förklarade rutinerna för öppningen av butiken, hur man stänger av larmet och visade mig hur man räknar kassan, vilket var mina uppgifter, samt kolla mejl, ta hand om onlinebeställningar plus en massa andra saker."

Tjejen hade undrat om dessa uppgifter verkligen var lämpliga för en enkel säljare eftersom de uppgifterna krävde ett visst ansvar. Kvinnan bekräftade dock att det var tjejen som skulle ta hand om kassan och nycklarna till butiken.

"Enligt mig är det uppgifter som hör till ledningen, men om de ville att jag skulle ta hand om dem så skulle jag väl kunna göra det, men de erbjöd mig en minimilön när jag borde ha fått minst en dollar eller två mer i timmen för att utföra uppgifter som inte hörde till en försäljares."

Advertisement
croissantwoman/TikTok

croissantwoman/TikTok

Efter detta initiala negativa möte tog den unga tjejen sitt slutgiltiga beslut genom att fråga om pauser: "Att arbeta 8-timmarspass som enda person i butiken innebar att jag aldrig kunde vara frånvarande för en paus. Detta gällde alla anställda på företaget. Jag åt ingen lunch idag eftersom det var förbjudet att göra det vid kassan."

Vid slutet av dagen hade tiktokern bestämt sig för att ge det en vecka innan hon gav upp för "man kan inte sluta första dagen, jag är inte en som ger upp så lätt. Men så fort jag satte mig i bilen efter arbetsdagens slut hade jag en distinkt känsla av att aldrig mer vilja gå tillbaka dit, inte för att jag har något emot företaget, alla människor jag träffade var väldigt trevliga, men de kan inte förvänta sig allt detta av mig."

Den unga tjejen verkade väldigt upprörd och underströk hur dessa förhållanden inte var lämpliga för henne och att hon inte ville fortsätta med den arbetsupplevelsen. Tycker du att det är rätt av henne?

Advertisement