En tatuerare vägrar att utföra en kunds begäran: "det strider mot min etik"

av Titti Carlberg

04 Maj 2023

En tatuerare vägrar att utföra en kunds begäran: "det strider mot min etik"
Advertisement

Det finns ganska många människor som väljer att tatuera sig med sin partners namn och för många av dem slutar det med att de ångrar sig: i själva verket, om förhållandet slutar på ett dåligt sätt eller innebär ett visst mått av lidande, vill man kunna gå tillbaka och radera det outplånliga minnet från huden. Av denna anledning och inte bara det, vägrade en tatuerare att uppfylla en begäran från en klient som ville få en fras tillägnad mannen hon älskar graverad: ett val, som enligt proffset, förespråkade en djupgående machismo som hon bestämt motsatte sig att gravera. 

via LOS40

Leidy Mora, colombiansk influencer och tatuerare, är van att dela med sig av sitt arbete via sociala nätverk och berätta om speciella episoder som rör de klienter som vänder sig till henne. Vid ett tillfälle berättade hon för sina följare att hon vägrade att behaga en kvinna i etikens namn. Faktum är att klienten kontaktade henne för att be om en offert för en speciell förfrågan: att få frasen "ägd av Viktor" tatuerad, ett slags varumärke som skulle ha sanktionerat att hon tillhörde mannen i fråga. Graveringen skulle ha åtföljts av ett datum, som visade början på kärlekshistorien, några blommor och en "för evigt" skulle slutföra arbetet.

Leidy Mora sa dock nej: "Jag vägrade, jag vill inte uppmuntra sådant". Kvinnan har tidigare gått med på att tauera liknande fraser, som hon ångrar och i det här fallet ville hon inte gå emot sina egna moraliska och professionella värderingar. Genom att avslå begäran förklarade hon därför sina skäl och hävdade att hennes studio inte utför sådana tatueringar eftersom det strider mot kvinnlig moral.

Advertisement

Hennes berättelse väckte olika reaktioner från användare: många kommenterade att de var positiva till hennes beslut, medan andra sa att en tatuerare bör tillgodose alla typer av önskemål från en klient och se till att tillfredsställa klienten. "Hon kommer att tacka dig i framtiden" var det en som skrev, medan en annan kommenterade "Alla är fria att bestämma själva vilken tatuering de vill ha."

Leidy Mora försvarade dock sin ståndpunkt: "Vi är inga föremål och jag tycker att det är tråkigt eftersom det inte var ett skämt, utan ett seriöst citat. Jag hoppas att tjejen ser den här videon och förstår att hon inte är en ägodel. Kärlek visar sig inte på det viset."

Håller du med henne eller tycker du att hon borde ha utfört jobbet?

Advertisement