Kvinnan kritiseras för att ha deltagit i ett 5-kilometers maraton under sin femte graviditetsmånad

av Titti Carlberg

14 Februari 2023

Kvinnan kritiseras för att ha deltagit i ett 5-kilometers maraton under sin femte graviditetsmånad
Advertisement

Vissa människor är överdrivet förtjusta i idrott, till den grad att de aldrig skulle kunna tänka sig att avstå ett lopp eller träning för någon anledning. I de stunderna kan man vara ensam med sina tankar och till och med, trots ansträngningen, slappna av. Framför allt är det maratonlöpare som har ett behov av att löpa, känna vinden mot ansiktet och se folk heja på dem vid sidan av vägen, som med rop uppmuntrar dem att springa snabbare.

Huvudpersonen i vår berättelse är en idrottskvinna som inte ville avstå att delta i ett 5 kilometers maraton trots att hon var gravid i femte månaden. Detta innebar att hon kritiserades hårt på webben. Låt oss se vad som hände.

via Marca

Advertisement

Gesa Krause är en 29-årig professionell friidrottare, europamästare på 3000 meter. Under sin karriär har hon tagit två bronsmedaljer vid friidrotts-VM. Hon älskar löpning så mycket att hon tar sig ut på banan i alla lägen, inte ens hennes stora mage kan hindra henne. Trots att hon var gravid i femte månaden tog hon på sig löpskorna och sprang ett maraton i Tyskland, hon sprang 5 kilometer på 17 minuter och 31 sekunder.

"Jag är gravid och förväntade mig inte att jag skulle kunna springa så snabbt i tjugoandra graviditetsveckan. det gör mig både stolt och glad. Att springa långa sträckor börjar kännas tungt, framför allt för bäckenet och lederna som känner av vikten, men jag älskar att springa och jag tror att dessa kortare distanser är ett sätt att kombinera de två sakerna. De närmaste månaderna behöver jag dock vila, men jag kände ett behov av att avsluta på stort sätt. Jag kunde inte ge upp min passion utan ett sista lopp".

Advertisement
gesa_krause/Instagram

gesa_krause/Instagram

Många gratulerade henne och hävdade att det är möjligt att genomföra sådana tävlingar trots att man har en graviditetsmage, det viktiga är att man vidtar de rätta försiktighetsåtgärderna"jättebra, du var duktig" och "ett bra lopp". Men hennes prestation uppskattades dock inte av alla.

Hon fick dessutom mycket kritik av personer som underströk att hon inte borde ha medverkat i löptävlingen: "du kan aldrig veta hur fysisk ansträngning kan påverka den lilla" och "det hade varit bättre om du inte medverkade i maratonet".

Gjorde hon, enligt dig, rätt som tävlade med de rätta försiktighetsåtgärderna?

Advertisement