En 90år gammal lastbilschaufför arbetar 12-timmarsskift för att kunna betala sina räkningar

av Titti Carlberg

15 Januari 2023

En 90år gammal lastbilschaufför arbetar 12-timmarsskift för att kunna betala sina räkningar
Advertisement

Vardagen för alla människor är fulla av utgifter, från provisioner till skatter, bland de sistnämnda som väger tyngst i individers fickor är räkningarna på el och gas. När man har arbetat i många år är drömmen att få gå i pension för att äntligen få vila, men alla är inte avsedda att dra fördel av en sådan lycka. Vissa tvingas faktiskt arbeta efter pensionsåldern.

Precis som denna herre, som trots att han fyllt 90 fortfarande tvingas köra lastbil för att ha råd att betala sina räkningar.

via Uk daily

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Brian Wilson, från Sheffield, är 90 år gammal och har arbetat som lastbilschaufför i 70 av sina år. Hans kärriär började 1953 och hans första anställning var att leverera bensin till flera bensinmackar. År 1970 började han sköta familjeföretaget E. Wilson & Sons på egen hand, ett transportföretag. Han har aldrig självmant förlorat en arbetsdag, under sin långa karriär har han bara haft 7 veckors uppehåll på grund av en bruten fot. Förutom denna lilla parentes har han dedikerat sig helt åt företaget.

Advertisement

Brian Wilson has clocked up more than 70 years on the road. 🚛

Pubblicato da BBC News su Mercoledì 11 gennaio 2023

Sedan han startade företaget har han samlat på sig miljoner och åter miljoner kilometer bakom ratten och har aldrig råkat ut för någon olycka. 

"Arbetet - förklarar Brian - innebär att kliva upp klockan 4 på morgonen och arbeta 12-timmarsskift. Allt beror på vilka åtaganden jag har under veckan. Min hustru sporrar mig att jobba så länge jag kan och jag känner mig fortfarande i form. Jag måste dessutom fortsätta med det för att ha råd att betala räkningarna, kostnaderna ökar mer och mer för varje år som går vilket även det är en anledning till att jag fortsätter jobba, men jag kan knappt ge mig till tåls innan jag har råd att pensionera mig. Självklart gör jag allt detta för att jag är min egen chef, om jag hade jobbat åt någon annan hade jag slutat för länge sen".

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Brian har redan tänkt på allt han ska göra när han pensionerar sig. Han förbereder en resa för honom och hans 89-åriga hustru. Målet är Thailand, för att besöka ett av deras 4 barn som bor där sedan många år tillbaka.

Vad tycker du om den här mannen, som trots att han fyllt 90, fortsätter att arbeta?

Advertisement