Killen låter tjejen betala sin del på deras första dejt, hon blir indignerad

av Titti Carlberg

19 Februari 2023

Killen låter tjejen betala sin del på deras första dejt, hon blir indignerad
Advertisement

Början på ett förhållande är alltid ett ögonblick av det okända och ibland är förberedelserna för en första dejt en källa till många olägenheter: hur ska man klä sig? Vart ska vi träffas och hur ska jag ta mig dit? Måste mannen hämta kvinnan hemma? Eller är det mer korrekt att träffas direkt på platsen för dejten? Vem bestämmer vad som ska göras? Och framför allt: vem ska betala en eventuell nota? Det vanliga är att mannen står för kostnaden av en amorös dejt, men allt oftare hävdar kvinnor att de är oberoende inom detta område och kräver att åtminstone få betala sin del, ibland till och med hela notan.

Detta är dock inte alltid fallet: det finns fortfarande män och kvinnor som är bundna till traditioner, som förväntar sig att de oskrivna reglerna för galanta dejter ska respekteras. Så vad händer när två olika visioner möts? Låt oss ta reda på det tillsammans i den här berättelsen.

via Los Andes

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

En ung man har fått miljontals visningar på en video där han riskerade framgången i sin första dejt genom att skämta med henne, killen hade fångat ögonblicket när de anlände till restaurangen medan en kvinnlig voice-over kommenterar: "Jag lyckades äntligen få en dejt med tjejen jag gillar, men..." och antydde att saker och ting kunde ta en vändning till det värsta.

Faktum är att i följande scener filmas paret medan de sitter vid bordet och tar emot sina beställningar. Den unge mannen kommenterar rätterna som hans dejt har valt och påpekar oförskämt att de är dyraDen där rätten är lite dyr, eller hur?" frågar han när servitrisen ställer talltriken på bordet framför tjejen. Men när de två tjejerna utbyter en förvirrad blick, korrigerar mannen sig själv: "Jag menar det ser gott uttillägger han fåraktigt.

 

 

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Vid det här laget går den unge mannen till toalettrummet där han erkänner att han är lite nervös inför skämtet. 
"Jag har aldrig gjort något liknande" förklarar han, "och jag tycker att om man ber en tjej om en dejt ska man behandla henne som en prinsessa och vara väldigt uppmärksam mot henne".

Tillbaka vid bordet är det dags att betala notan. Servitrisen överlämnar den till killen, som läser summan, och ber sedan att servitrisen ska dela upp den på två, det vill säga beloppet per person, han tar fram sitt kreditkort och uppmanar tjejen att hon ska betala sin del själv. Tjejen ser förbryllad ut. 
"Det är inte rätt, detta är första gången du bjuder ut mig och du förväntar dig att jag ska betala halva notan, inklusive dricks? Det tänker jag absolut inte göra, det måste du väl förstå." säger den indignerade unga kvinnan, innan hon reser sig upp för att lämna restaurangen ensam.

Situationen är väldigt spänd, men vid det här laget reser sig även killen upp och klargör att allt bara var ett skämt och betalar även den andra delen av notan. Slutligen gick paret ut från lokalen tillsammans och situationen löste sig på bästa sätt. Den unge mannen upprepar vikten av att göra sitt yttersta för att tjejen ska känna sig bekväm, behandlas med respekt och inte behöva ta fram sin plånbok, i alla fall inte vid första dejten.

Vad tycker du? Vem ska betala på första dejten?

Advertisement