Pappan byter kön för att få träffa sina döttrar: "Nu har jag samma rättigheter som en mamma"

av Titti Carlberg

06 Januari 2023

Pappan byter kön för att få träffa sina döttrar: "Nu har jag samma rättigheter som en mamma"
Advertisement

Alla föräldrar gör vad som helst för sina barn och för att säkerställa deras välbefinnande. Uppoffringar och avstående är ofta nödvändigt för att garantera allt som behövs för de små, men varje svårigheter belönas med glädje och genom att kunna se dem växa allt mer varje dag.

Kärleken som denna ecuadorianska pappa kände för sina två döttrar trotsade alla hinder, faktum är att mannen, efter att ha skilt sig från barnens mamma, gjorde en extraordinär sak för att inte behöva avstå från dem. Han valde att byta kön för att bli deras mamma och på så sätt få större rättigheter gällande vårdnaden om dem. Låt oss läsa hans berättelse.

via El Universo

Advertisement

René Salinas Ramos är en pappa från Cuenca, Ecuador, som befann sig inblandad i en ganska komplicerad skilsmässa. Domaren hade bestämt att flickornas mamma skulle ha vårdnaden om dem, åtminstone tills vidare. Detta fick René att fatta ett drastiskt beslut: för att inte behöva avstå sina döttrar valde han att bli kvinna.

Mannen tog kontakt med socialstyrelsen i sitt land för att lagligt ändra sitt kön, trots att orsaken inte var relaterad till hans personliga identitet, utan uteslutande en önskan om att få ta hand om sina barn. Salinas enda hopp var att kringå det regelsystem som ger kvinnor fler rättigheter när det gäller vårdnaden av barn.

Advertisement

"Detta är ett bevis på min kärlek till dem" sa René. Sedan 2015 tillåter Ecuador sina medborgare att byta kön, förutsatt att de har uppnått myndig ålder och att två vittnen kan garantera personens fria och autonoma val. Vidare kan förfrågan endast ske en gång och tar upp till två år att hantera.

René som inte har sett den ena av sina döttrar på ett och ett halvt år, hoppas kunna återförenas med båda och få vårdnaden om dem. 

"Nu när jag är kvinna kan jag bli deras mamma och jag är jämställd i kampen för föräldrars rättigheter. Jag kan faktiskt vara en mamma: jag kan laga mat, ge mina barn kärlek, stryka och många andra saker som en mamma gör."

Förvisso ett mycket modigt val, som visar människans starka önskan att kunna se sina små varje dag. Vad tycker du om hans val?

Advertisement