En säkerhetskamera fångar en tvättbjörn som greppar efter snöflingor (+VIDEO)

av Titti Carlberg

20 Januari 2023

En säkerhetskamera fångar en tvättbjörn som greppar efter snöflingor (+VIDEO)
Advertisement

Människan blir ofta överraskad  av det djur gör, de utför oväntade men roliga och söta handlingar. På vissa platser kan människor, just för att de har byggt städer nära naturliga livsmiljöer enkelt observera och interagera med olika sorters vilda djur. När det snöar är det väldigt vackert att se dem springa omkring på den rena vita marken, och det är framför allt roligt att se dem leka med snön.

Den lilla tvättbjörnens samspel med snön, fångad av husets säkerhetskameror har väckt stor munterhet bland webbanvändare.

via Greater Good News

Advertisement
 Timothy Ellis/YouTube

Timothy Ellis/YouTube

Säkerhetskameran Timothy Ellis hem i Everett (Washington) fångade en tvättbjörn som lekte i snön under natten. När mannen vaknade på morgonen fick han syn på många spår av något djur, förmodligen ett vilt, i trädgården. Av denna anledning närmade han sig dem för att se om han kunde lista ut vad det var för art, men för att bli säker bestämde han sig för att titta på videoinspelningen från natten.

Advertisement
 Timothy Ellis/YouTube

Timothy Ellis/YouTube

Den lilla tvättbjörnen hade förmodligen aldrig sett snö tidigare, det skulle förklara vad kameran fångade. I det 27 sekunder långa klippet kan man se den stå på baktassarna  och vifta med framtassarna för att på alla möjliga sätt fånga de fallande snöflingorna. Efter att ha insett att han inte lyckades på det sättet försökte han fånga dem som låg på marken.

Timothy tyckte att videon var extremt rolig och av den anledningen laddade han upp den till YouTube "Jag är inget proffs, men jag spelar in många videor på min telefon, min drönare, min GoPro och mina säkerhetskameror så av denna anledning publicerade jag klippet på min kanal så fort jag hade sett det".

Videon har setts av många människor, i skrivandets stund har den nått nästan 150 000 visningar, och framför allt har den ådragit sig många kommentarer. Vissa uppmuntrade tvättbjörnen att fortsätta försöka fånga snöflingorna och en annan frågade: "Var det roligt att fånga snön?".

Har du någonsin sett ett djur som beter sig på ett roligt sätt, som den här tvättbjörnen?

Advertisement