Han köper ett kryssningsfartyg för att bo på det: "min dröm har blivit verklighet"

av Titti Carlberg

08 Januari 2023

Han köper ett kryssningsfartyg för att bo på det: "min dröm har blivit verklighet"
Advertisement

I stort sett alla människor har, från det de var små, en dröm, och under hela sitt liv försöker de komma på hur de ska kunna uppfylla den. Vissa önskningar är svårare än andra att uppnå, men uthållighet och engagemang gör att man kan nå även de mest komplexa målen

Det finns människor som när de växer upp hoppas på att kunna flytta till en särskild plats, kanske för att de är trötta på stadslivet och längtar efter lite lugn och ro. Det finns till och med de som har lyckats flytta in på ett fartyg.

Mannen som vi ska berätta om hade i själva verket alltid velat ändra sin livsstil och när möjligheten dök upp, slösade han inte bort någon tid utan köpte ett kryssningsfartyg som han flyttade in på. Låt oss se hur det gick.

via Archyde

Advertisement

Chris Wilson är passionerad av mekanik, med andra ord gillar han att fixa trasiga föremål. En dag när han surfade på "craigslist" (en webbplats dedikerad till köp och försäljning av föremål) hittade han ett utmärkt tillfälle, ett kryssningsfartyg var till salu. Han slösade ingen tid utan åkte genast för att inspektera det.

"Jag föreslog mig omedelbart som potentiell köpare, även fast jag inte var på jakt efter ett fartyg, det var lite utanför min komfortnivå. Men jag blev kär i henne under inspektionen, jag fascinerades av hennes komposition och hennes historia.".

Detta kryssningsfartyg som ursprungligen hette Wappen von Hamburg, var det första större passagerarfartyg som lämnade Tyskland efter 1945. Det var framför allt detta fartyg som gav inspiration till tv-serien "Love Boat"
Naturligtvis behövde fartyget restaureras. Men Chris första tanke var att flytta henne till en annan hamn.

Advertisement

Det första han gjorde var att organisera en bogsering för att transportera fartyget till den kaliforniska flodstaden Rio Vista, där han ingick ett hyresavtal. Därefter flyttade han in på fartyget och påbörjade restaueringen.

"Jag förstod från första början att det skulle bli ett långt projekt, men jag tyckte att det förtjänades att genomföras. Omfattningen var enorm. Att fixa allt var som att bygga om 15 hus på egen hand"
Chris och hans partner Jin Li flyttade in på fartyget och började arbeta med att återställa denna juvel till sin forna glans.

Skulle du ha gjort samma val som han?

Advertisement