De hindrar honom att arbeta från ett annat land så han säger upp sig: "jag tjänar mindre men kan resa vart jag vill"

av Titti Carlberg

14 Februari 2023

De hindrar honom att arbeta från ett annat land så han säger upp sig: "jag tjänar mindre men kan resa vart jag vill"
Advertisement

Många människor vet redan från tidig ålder vad de ska jobba med när de blir äldre och de engagerar sig hårt för att till varje pris nå sitt mål. Det viktigaste är inte längre lönen, utan att få utöva det yrke man vill ha. Faktum är att det är många människor som anser att det inte är en hög lön som är huvudsaken. Många är villiga att få utföra sitt drömjobb även för en minimal lön.

Det var exakt det som den här killen gjorde, han slutade på sitt välbetalda jobb för ett jobb som skulle göra det möjligt för honom att resa världen runt, trots att lönen bara var hälften av det han hade tjänat. Låt oss ta en närmare titt på anledningen till hans val.

via Msn

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Sergio Najera är en ingenjör och mjukvaruprogrammerare som är född i Texas men uppvuxen i Minneapolis. Redan från en tidig ålder har han alltid drömt om att få resa och när han växte upp hoppades han på att hitta ett jobb som skulle ge honom den möjligheten.

Till en början misslyckades det målet, han började i ett företag som hade sin bas i Minneapolis, som dataingenjör. Företaget hade gett honom möjlighet att arbeta på distans. Sergio frågade, efter en tid, sin dåvarande chef om han kunde arbeta från Puerto Rico. Svaret blev ett torrt "nej". Av den anledningen bestämde han sig för att hitta en altrnativ lösning, nämligen att få det att se ut som att han arbetade hemma trots att han var i ett annat land.

Advertisement

"Trots det - förklarar Sergio - listade min chef ut var jag befann mig. En dag fick jag ett meddelande från honom. Han bad mig avbryta mitt jobb tills jag återvände till USA. Efter att jag återvänt till Minneapolis pratade jag med honom och han beordrade mig att inte göra om det, han gav mig dessutom ett ultimatum. Det var då jag bestämde mig för att sluta på företaget, eftersom jag verkligen älskar att resa och vill kunna jobba från var som helst i världen."

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Turen bestämde sig för att inte vända ryggen åt Sergio utan hjälpte honom att förverkliga sin dröm. Vid den tiden hade han och hans vänner skapat ett spel (Pericle: Gathering Darkness) som hade börjat uppmärksammats. Detta gjorde att han kunde sluta på sitt jobb och börja resa: nu kan han han jobba från världens alla hörn. 

Han bryr sig inte om att han tjänar hälften så mycket som tidigare, han är bara glad över att ha nått sitt mål.

Skulle du ha gjort samma val?

Advertisement