En modell avslöjar den dolda verkligheten bakom fotografier på sociala medier: "Perfekta bilder är falska"

av Titti Carlberg

17 Januari 2023

En modell avslöjar den dolda verkligheten bakom fotografier på sociala medier: "Perfekta bilder är falska"
Advertisement

I vårt nutida samhälle har det utvecklats en verklig virtuell värld, det vill säga sociala medier, där det är möjligt att kommunicera med vänner som bor långt bort och med främlingar. På denna icke-plats har vissa personer lyckats få större resonans än andra: influencers

Sociala medier speglar dock inte verkligheten, utan är bara en fasad som döljer sanningen. En modell och influencer som har tröttnat på denna fiktiva värld som består av utseenden har bestämt sig för att bevisa att den perfekta kroppen inte existerar, men att det finns knep för att få det att se ut som det. Av denna anledning har hon valt att lägga upp bilder på sin naturliga kropp och jämföra dem med foton där hon poserar.

via breeelenehan/Instagram

Advertisement
breeelenehan/Instagram

breeelenehan/Instagram

Bree Lenehan är en australisk influencer på sociala medier, varje vecka delar hon bilder med sina 600.000 följare. Hennes berömmelse växte när hon bestämde sig för att skingra myten om felfria foton. På Instagram ser modeller alltid perfekta ut, av denna anledning har hon bestämt sig för att publicera foton där hon slappnar av i kroppen.

Fotografierna på sociala medier är inget annat än bilder speciellt utformade för att dölja även den allra minsta bristen. Således vill Bree visa hur kroppens former förändras när man poserar och hur den är formad när man slappnar av.

Advertisement
breeelenehan/Instagram

breeelenehan/Instagram

"Jag fann det logiskt att folk laddar upp verkligheten i sina profiler, snarare än falska perfekta poser. Mitt mål är att få folk att förstå att det inte är det verkliga livet, och jag vill framför allt att alla ska älska sin kropp som den är, inte som de vill att den ska vara. Enligt mig är det fel att ta modeller som exempel, för de är inte så perfekta som det verkar. Jag vill vara någon som ser autentisk ut och använder Instagram för att uppmuntra folk att visa sig som de är".

breeelenehan/Instagram

breeelenehan/Instagram

Bree började lägga upp dessa bilder i ett försök att få mer uppskattning för sin kropp. Med tiden har influencers blivit förebilder för många människor, den här kvinnan har dock inte gjort annat än att varna alla om att det verkliga livet skiljer sig från sociala medier och att de ska vara försiktiga. 

"Jag började ta de här bilderna för att jag hade en negativ kroppsbild, men sedan bestämde jag mig för att vissa mitt sanna jag, istället för att dela bilder där jag ser perfekt ut".

Vad tycker du om den här tjejens beslut?

Advertisement