Mannen bor i ett flygplan i skogen: "Jag spenderar bara 370$ i månaden och jag har allt jag behöver"

av Titti Carlberg

16 Januari 2023

Mannen bor i ett flygplan i skogen: "Jag spenderar bara 370$ i månaden och jag har allt jag behöver"
Advertisement

Det finns många människor som någon gång under sitt liv bestämmer sig för en radikal förändring. Det kan hända att de har tröttnat på stadens kaos och vill flytta till en lugnare plats där ledordet är just lugn. För att gynna detta finns också den ständiga ökningen av hushållskostnader, vilket är en stor anledning till att många människor söker sig till alternativa bostäder. Vissa flyttar till husbilar medan andra föredrar kryssningsfartyg.

Ett riktigt exempel på detta är Bruce Campbell som i över 20 års tid har bott i ett flygplan i skogen. Låt oss se hans val i detalj.

via Cnbc

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Bruce är en pensionerad ingenjör som i över 20 år har valt att kalla en Boeing 727 sitt hem. Även om måtten är mindre än en riktig lägenhet har planet alla bekvämligheter. Det som är mest spännande med det är att det ligger mitt i skogen. Flygplanet har också en unik historia, en gång i tiden tillhörde det den grekisk-argentinska sjöfartsmagnaten Aristotele Onassis.

Advertisement

Planet har all den nödvändiga komforten som behövs, ingenting saknas. Toaletterna är original och fullt fungerande. Men Bruce har gjort några tillägg och justeringar. Han byggde en dusch, sedan lät han sätta in ett kylskåp och en tvättmaskin.

"Mitt hem är som en stor leksak, jag har allt jag behöver, Jag kan förstå att det finns människor som skulle känna sig isolerade om de bodde här, men för mig är det naturligt. Jag känner mig bekväm här. Jag trivs verkligen med att bo i ett gammalt flygplan, alla Boeing som inte används längre borde förvandlas till lägenheter".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Bruce har funnit ett verkligt innovativt sätt att leva, även om han bara tillbringar sex månader om året i planet, resten av tiden bor han i Japan. Med hans köp förhindrades det att tonvis av metall hamnade på soptippen. Han betalade bara 100.000 dollar för sitt Boeing-plan, sedan spenderade han ytterligare 120.000 dollar för att göra det beboeligt. Under en månad spenderar han dock väldigt lite, nämligen bara 370 dollar, varav 220 av dessa är fastighetsskatt och 100 till 150 dollar i elräkning.

Skulle du göra samma val om du hade möjlighet?

Advertisement