Tvillingsystrar gifter sig med tvillingbröder: deras barn är identiska

av Titti Carlberg

30 December 2022

Tvillingsystrar gifter sig med tvillingbröder: deras barn är identiska
Advertisement

Många syskon har ett speciellt band till varandra, men när det handlar om tvillingar är gemenskapen ännu starkare och oöverträfflig: att födas tillsammans och ha samma fysiska utseende är något exceptionellt som de som aldrig har upplevt det kan föreställa sig. Förutom att känna varandra utan och innan, leder det formidabla förbundet till att de vill dela varje upplevelse och stund i livet tillsammans, nästan som om de vore en och samma person. 

Men vad händer om ett par kvinnliga enäggstvillingar gifter sig med ett par manliga enäggstvillingar? De direkta huvudpersonerna i ett extremt fascinerande fall som har erövrat nätet berättar det.

via Washington Post

Advertisement

Brittany och Briana Deane, ett tvillingpar på 25 år har ett väldigt starkt band till varandra, så pass att de vill dela varje ögonblick i sina liv tillsammans. Vilket de faktiskt har lyckats med: systrarna skapade en speciell familj, efter att ha träffat ett par tvillingbröder, Josh och Jeremy Salier, som de gifte sig med. Efter de två bröllopen, som ägde rum med några månaders mellanrum, blev systrarna mammor till varsin son inom samma period: Briana döpte sin son till Jax, medan hennes syster Brittany valde namnet Jett.

Det som verkligen är speciellt är de två barnens helt identiska utseenden: trots att de bara är kusiner ser Jax och Jett ut som tvillingar, de är dessutom lika gamla med bara några månaders mellanrum. Deras likhet är dock inte förvånande, eftersom de är barn till två tvillingpar, men det är märkligt och ganska sällsynt: det finns cirka 300 tvillingkusiner i världen.

Advertisement

Detta är alltså två helt identiska familjer, åtminstone till det yttre: att möta alla sex, kanske när de är klädda i koordinerade kläder, vilket de älskar, kan nog kännas lite förvirrande.

"Våra barn är kusiner, bröder och kvartärtvillingar", säger de båda föräldraparen som dessutom bor under samma tak i Virginia.

En stor familj, förenade av ett mycket speciellt band: de har öppnat en sida på sociala medier där de delar bilder av sitt liv och fängslar läsarna med berättelser från deras vardagsliv.

Känner du något tvillingpar som har gift sig med ett annat tvillingpar?

Advertisement