"Min pappa vill ge sin nya dotter mitt namn: jag känner mig ersatt"

av Titti Carlberg

03 Januari 2023

"Min pappa vill ge sin nya dotter mitt namn: jag känner mig ersatt"
Advertisement

Det är alltid en känslig fråga att välja namn till sitt barn. Vanligtvis, så snart det blir känt att en annan medlem snart kommer att läggas till i familjen, börjar man fundera på vad barnet ska heta. Man utvärderar många möjliga förslag innan man hittar det perfekta alternativet.

En av de grundläggande aspekterna när man väljer ett namn till sitt barn är dock att undvika homonymer i familjen. Den åsikten hade dock inte pappan till tjejen vi ska berätta om, han valde att döpa sin yngsta dotter till samma namn som hans äldsta.

Låt oss se vad som hände.

via throwRA_6566/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Huvudpersonen i vår artikel berättade sin historia i ett inlägg på Reddit och frågade webbanvändarna om de förstod betydelsen av det hela. Den 18-åriga tjejen heter Lilianna, men har alltid kallats Lilly. Hennes pappa ska snart få en dotter med en annan kvinna som de tänker döpa till Lilly.

Tjejen tror dock att det förmodligen kommer att bli pinsamt att ha samma namn som sin styvsyster, men hennes pappa är övertygad om att det är en helt normal sak.

"Jag fick reda på att min pappa ska få barn med min styvmor, Laura. Jag fick reda på det av en slump en dag när jag var hemma hos dem. Jag frågade om de hade ett namn i åtanke, men de sa att de ville vänta tills de visste könet på barnet och därefter börja fundera på vad det skulle döpa barnet till"

Fram till dess var allt bra. Lilly var glad för deras skull. Synd att situationen dock förvärrades snabbt. Efter en kort tid avslöjades det för henne att det ofödda barnet var en flicka och vad hon skulle döpas till.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag pratade med min pappa på Skype när han berättade att barnet var en flicka.Jag frågade då om de hade valt ett namn och Laura svarade att de skulle döpa henne till Lilly. Jag är övertygad om att mitt ansikte beskrev mina känslor. Faktum är att min pappa sa direkt att det inte är mitt namn. Jag berättade allt för min mamma som håller med mig och säger att det är en konstig situation.".

Från det ögonblicket valde hon att inte ha någon mer kontakt med sin pappa. "Laura försökte kontakta mig för att säga att min pappa alltid anser mig som sin förstfödda och att han aldrig har haft en tanke på att ersätta mig. Så varför valde de då mitt namn på deras dotter?".

Vad tror du?

Advertisement