Matgästerna kränker de anställda, restaurangägaren stänger för "en dag av vänlighet"

av Titti Carlberg

25 December 2022

Matgästerna kränker de anställda, restaurangägaren stänger för "en dag av vänlighet"
Advertisement

Att jobba på restaurang kan vara ganska tröttsamt, eftersom man varje dag kommer i kontakt med ett varierat antal människor. Den svåraste aspekten är dock att kunna tillgodose matgästernas alla önskemål, att försöka uppfylla sitt jobb genom att alltid försöka ge dem det de frågar efter.

Skyldigheten för de som arbetar i kontakt med allmänheten är att alltid visa sig leende och hjärtlig även om det ofta kan vara svårt. Men det största problemet är dock att det är matgästerna själva som ofta inte beter sig på ett bra sätt. 

Ägarna till en restaurang i Massachusetts bestämde sig för att stänga för en "dag av vänlighet" efter att deras anställda hade behandlats illa av ovänliga kunder. Låt oss se från början.

via New York Times

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Ägarna till restaurangen Apt Cape Cod valde att göra en otrolig sak, de stängde restaurangen för en dag av vänlighet. Detta beslut togs för att skicka en stark signal mot dåligt kundbeteende. De anställda på restaurangen försöker alltid tillfredsställa matgästerna så gott det går, men anklagas och kritiseras ofta på grund av bagateller.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när en kund oförskämt gick fram till en av de unga anställda och meddelade i elaka ordalag att han inte hade kunnat hämta sin take-away frukost, eftersom restaurangen hade varit stängd.

"Jag hade verkligen svårt att förstå  - säger Felt Castellano, delägare i restaurangen - att folk kunde behandla så illa en person som jobbar. Det är ett oacceptabelt sätt att tilltala individer, det var därför vi stängde för en dag. Jag skulle aldrig ha kunnat föreställa mig att arbetet i direktkontakt med allmnänheten kunde vara så tröttsamt.".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Människor har blivit alltför krävande, de vill ha allt direkt, utan att dock tänka på att det på andra sidan finns en människa, precis som dem. Vänlighetens dag skapades för att APT-anställda ska bli behandlade på ett respektfullt sätt och se till att de inte behöver komma i kontakt med oförskämda kunder, åtminstone under en dag.

Var det rätt att stänga för en dag som en gest av solidaritet mot sina anställda?

Advertisement