"Jag slutade mitt jobb som lärare för att klä julgranar: jag tjänar 1000$ på bara 2 timmar"

av Titti Carlberg

17 December 2022

"Jag slutade mitt jobb som lärare för att klä julgranar: jag tjänar 1000$ på bara 2 timmar"
Advertisement

Vissa människor ser fram emot julens högtid för att kunna låta sin kreativitet flöda fritt. Faktum är att under den högtiden tar städerna och husen färgglada tack vare de olika pynten, men det som naturligtvis drar till sig den mesta uppmärksamheten är julgranen. Familjen samlas runt granen för att klä den, så att den blir bostadens mittpunkt.

Men det finns också de som tycker att det är jobbigt att dekorera sitt hem och föredrar att någon annan gör det åt dem. En kvinna bestämde sig för att sluta sitt jobb och skapa ett nytt yrke: att klä julgranar. På 3 månader tjänar hon en hel årslön.

via Newsweek

Advertisement
helloholidaystiktok/TikTok

helloholidaystiktok/TikTok

Amanda Ware, 43, bor i Bentonville, Arkansas, hon har alltid älskat julhögtiden, och det hon älskar mest är att pynta sitt hem och klä granen. Hon föreställde sig dock aldrig att hon skulle kunna göra sin passion till sitt yrke. Den mest överraskande aspekten är att det är mycket mer lönsamt än hennes förra lärarjobb, så mycket att hon på tre månader tjänar en hel årslön.

 

Advertisement
helloholidaystiktok/TikTok

helloholidaystiktok/TikTok

Amanda börjar från november månad att åka runt till människors hem för att klä deras julgranar, men det finns även folk som kontaktar henne i god tid för att begära hennes tjänster även redan i oktober. Varje år klär hon omkring hundra träd med dekorationer som familjerna har köpt på hennes speciella webbplats.

Det tar henne mellan 2 till 5 timmar att klä en gran, det beror på vad kunden efterfrågar, och priserna varierar från ett minimum på 300 till 1.500 dollar, även om det finns undantag, en gång "bad de mig klä en gran som kostade 200 dollar med pynt för 1.000 dollar."

helloholidaystiktok/TikTok

helloholidaystiktok/TikTok

Amanda har under många intervjuer förklarat vilket som är det bästa sättet att klä en gran. Först och främst är det alltid bättre att använda varma vita ljus, snarare än färgade, sedan måste alla hål täckas så att det inte finns några nakna hörn och slutligen ett tips,  använd inte den klassiska stjärnan, den är inte längre modern, bättre än rosett med blommor.

"Mitt företag säljer det pynt som behövs. Än så länge är jag bara specialiserad till årets viktigaste dag, men förhoppningen är dock att utöka verksamheten till andra högtider också".

Och du, älskar du att klä granen, eller skulle du vilja att någon annan tog hand om den uppgiften?

Advertisement