Bor i ett hus utan uppvärmning: "Jag vill berätta knepen för att hålla sig varm"

av Titti Carlberg

18 December 2022

Bor i ett hus utan uppvärmning: "Jag vill berätta knepen för att hålla sig varm"
Advertisement

Många ser fram emot vintern. De älskar de låga temperaturerna, inte bara för att bergens toppar börjar bli vita och de kan ta långa promenader i snön, utan också för att de kan njuta av ett uppvärmt hem. De tänder brasan och ser en film, medan de smuttar på en varm kopp choklad.

Kalla temperaturer kan dock vara ett problem för dem som inte har någon värme i sitt hem. Som till exempel kvinnan som, på sociala medier, delar med sig av sina knep för att hålla sig varm. Låt oss se vilka det är.

via candyrainuk/TikTok

Advertisement
candyrainuk/TikTok

candyrainuk/TikTok

Hon heter Meghan, är mamma till två barn, och känd på sociala medier under namnet candyrainuk. I en video avslöjar hon att det inte finns någon centralvärme i huset som hon bor i. Av denna anledning är hon nödvändigtvis tvungen att använda sig av alternativa metoder för att skydda sig mot kylan och nu vill hon dela alla sina lösningar med sina follower.

Advertisement
candyrainuk/TikTok

candyrainuk/TikTok

Det första man ska göra är att dricka en varm dryck, medan man är insvept i minst två lager filtar. På det sättet kommer känslan av värme uppfattas och den varma koppen fungerar även bra för att värma händerna. 

"När jag klär på mig - förklarar kvinnan - tar jag på mig flera lager kläder för att hålla kylan ute. Jag brukar ha tre tröjor och tre par strumpor och en mössa. Men det viktigaste av allt är stövlarna som håller fötterna väl skyddade".

Visst skyddar kläder från en viss kyla, men man behöver fortfarande värme. Faktum är att kvinnan förklarar att hon har 3 (flyttbara) elektriska värmeelement, i de minsta rummen, men de förbrukar mycket energi, så hon sätter bara på dem ett par timmar om dagen.

candyrainuk/TikTok

candyrainuk/TikTok

"Att bo utan centralvärme är verkligen en positiv upplevelse, man lär sig att leva i en obekväm miljö, men framförallt lär man sig att hitta alternativa lösningar. Det får en att förstå att alla inte har samma bekvämligheter, men även att det finns många människor som måste hantera dessa utmaningar dagligen. Mina barn klagar över denna situation, men jag hoppas att detta lär dem att anpassa sig till olika siuationer som de kommer att möta i framtiden."

Vilken av dessa lösningar tänker du använda?

Advertisement