"Jag lämnade mitt hem för att min mamma föredrar grannens dotter: gjorde jag fel?

av Titti Carlberg

11 December 2022

"Jag lämnade mitt hem för att min mamma föredrar grannens dotter: gjorde jag fel?
Advertisement

Det sägs att familjen är den man väljer och inte nödvändigtvis den som etablerades vid födseln, och ofta när vi når vuxen ålder är det våra vänner, framförallt om man på grund av arbete bor i en annan stad, som ersätter våra närmaste släktingar och blir vår nya familj. Därför är det viktiga inte släktskapsbandet, utan närheten i lyckliga stunder och det stöd man får i de svåra. 

Men vad händer om vi inser att en familjemedlem föredrar en främling framför oss? Vi gillar det förmodligen inte, och vi vet inte alltid hur vi ska agera i en sådan situation. En Reddit-användares berättelse erbjuder en intressant synvinkel.

via Reddit

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

En man delade sin historia på det sociala nätverket Reddit vilket uppmärksammades stort och samlade många kommentarer. Författaren till inlägget berättar att hans mamma alltid har velat ha en dotter, men har fostrat två söner och sex sonsöner. Av den anledningen blev hon genast vän med en ensamstående mamma som flyttade in i huset bredvid med sin lilla dotter.

"Under årens gång blev hon som en fostermamma och mormor till mamman och barnet" fortsätter mannen. "Hon var med på bröllopet när kvinnan gifte sig och när kvinnan födde ytterliggare två döttrar; hon står väldigt nära den familjen, och då framför allt den äldsta dottern.".

Mannens mamma skämde bort flickan som om hon var hennes dotter, hon har lärt sig allt om flickans kultur, delar recept med henne, hon betalade hennes undervisning på ett privat universitet och har gett henne en Europaresa i gåva.

Situationen blev dock ohållbar när mannen gjorde en lång bilresa med sina barn för att åka till sin mamma och låta henne tillbringa lite tid med  barnbarnen.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

En kväll hade mannens mamma bett sonen flytta bilen från uppfarten för flickan var på väg till dem på middag och den parkeringsplatsen var reserverad endast för henne. Mannen protesterade: hans bil stod där och han tyckte att grannflickan kunde ställa sig på en plats längre ner på gatan. Hans mamma var dock orubblig. Mannen packade ihop sina och sina barns tillhörigheter, de satte sig i bilen och åkte därifrån.

"Mamma har ringt mig upprepande gånger sedan dess för att be mig komma tillbaka, hon tycker att jag överreagerade. Jag har svarat nej, vi kommer inte tillbaka, men jag funderar nu på om jag var för hård, hon hade ju trots allt bara bett mig att flytta på bilen." avslutar mannen som är tveksam.

Webbanvändarna har uttalat sig till förmån för mannen, mamman verkar ha glömt bort vem hennes son egentligen är, även om vissa har försökt få honom reflektera över situationen. Faktum är att den unga kvinnan alltid ställer upp för hans mamma och hjälper henne praktiskt taget varje dag, så det är normalt att kvinnan har blivit så fäst vid henne.

Hur skulle du reagera om din mamma föredrog en främling framför dig och dina syskon?

Advertisement