Min svägerska debiterade mig 40 pund för julmiddag hemma hos henne: vilket jag tycker är oacceptabelt"

av Titti Carlberg

18 December 2022

Min svägerska debiterade mig 40 pund för julmiddag hemma hos henne: vilket jag tycker är oacceptabelt"
Advertisement

Allas dagliga åtagande blir fler och fler, men det hindrar dem inte från att umgås med sina nära och kära. Just därför ser vi alltid fram emot julhelgen med stor entusiasm, eftersom det innebär en möjlighet för en familjeåterförening. Ofta träffas vi på julafton hemma hos en av släktingarna och var och en tar med sig något för att fördela kostnaden och arbetsbördan.

Men det är inte alla som använder sig av det systemet. Det finns de som föreslår alternativa lösningar som den här kvinnans svägerska som sa att hon skulle ta hand om inköpen och sedan dela upp kostnaden. Men hon, för en mycket sparsam måltid skickade hon en räkning till alla medverkande på 40 pund vardera.

via Headwir3/Mumsnet

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

När berättelsens huvudperson såg räkningen för julmiddagen, som svägerskan hade skickat till henne, trodde hon knappt sina ögon. Av denna anledning bad hon om råd på Mumsnet om hur hon skulle bete sig.

"Min svägerska sa till mig att vi skulle ha julmiddagen hemma hos henne, eftersom hon bor i ett stort hus med gott om plats. Jag frågade om jag skulle ta med mig någon maträtt, men hon svarade att jag inte behövde oroa mig över det, eftersom hon skulle handla allt och att vi alla skulle dela på kostnaden. Jag accepterade".

Kvinnan väntade sig en traditionell julmåltid, så hon blev väldigt förvånad när det serverades burksoppa och till dessert serverades det ost. Men det som upprörde henne mest var en räkning som hon fick några dagar efter middagen: alla medverkande skulle betala 40 pund var för den bedrövliga julmiddagen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Är det fel av mig att bli arg? Jag tycker inte att det är rätt att vi ska betala en sådan summa för en måltid som den. Om jag hade gjort något sådant mot min bror skulle han förmodligen aldrig mer prata med mig. Jag anser att det är ett oacceptabelt beteende".

Webbavändarna ingrep omedelbart till hennes förmån och hävdade att det var rätt av henne att bli arg. 

"Om jag var du skulle jag be om att få se kvittot på inköpen och jag skulle noggrannt kontrollräkna varje cent""Ett dåligt beteende" och "hon har definitivt gjort fel, men du borde ha bett om en förklaring innan du accepterade inbjudan. På så sätt kunde du ha undvikit missförståndet".

Var det, enligt din åsikt, korrekt av svägerskan att ta en så hög summa för en undermålig middag, eller hade det varit bättre om var och en hade tagit med sig varsin maträtt?

Advertisement