Det överförs 515.000£ till hans konto av misstag och han gör av med allt: arresterad

av Titti Carlberg

09 Januari 2023

Det överförs 515.000£ till hans konto av misstag och han gör av med allt: arresterad
Advertisement

Det finns många människor som hoppas att de en morgon ska vakna och upptäcka att summan på deras bankkonton oväntat har skjutit i höjden. Om det verkligen skulle hända är den första åtgärden man vidtar att gnugga sig i ögonen, i ett försök att förstå om man drömmer eller inte. Efter att man har insett att det inte är en dröm, ställer man inga frågor, utan funderar bara på vad man ska göra med pengarna: köpa ett föremål som man länge har önskat eller kanske, utan att tänka två gånger, boka en flygbiljett och resa iväg, något man aldrig har haft råd med tidigare.

Denna kille, när han insåg att summan på hans bankkonto hade ökat avsevärt bestämde sig för att spendera dem på kläder och till och med en guldtacka. Låt oss se vad som hände.

via Joe

Advertisement

street dreams

Pubblicato da Slimmy Bruvv su Sabato 17 aprile 2021

Huvudpersonen i vår berättelse är en 24-årig blivande rap-artist, Abdel Ghadia. Han greps efter att ha spenderat pengarna som av misstag hade krediterats på hans bankkonto. Killen erkände sig skyldig i Sidneys Burwood Local Court. Men hur kunde pengarna så "magiskt" hamna på hans bankkonto?

Den välkända nutritionisten Tara Thorne och hennes man Corey höll på att köpa ett hus. När de var i slutskedet av affären skulle de föra över 515.000 dollar till ett bankkonto för att avsluta husköpet.

Problemet var bara det att banken aldrig fick pengarna, de verkade ha försvunnit helt. Det visade sig, till slut, att de hade hamnat på Abdel Ghadias konto. Den sistnämde, när han upptäckte summan, började omedelbart att shoppa vilt, han köpte många dyra märkeskläder och en guldtacka (60.000 dollar). Den totala kostnaden för kläderna slutade på 410.000 dollar.

 

 

Advertisement
Abdel Ghadia/Instagram

Abdel Ghadia/Instagram

Det var just hans önskan att spendera som gjorde det lätt för polisen att spåra honom. Efter att han häktats dömdes han till fängelse i 18 månader.

Så fort den här killen hade insett misstaget gjorde han inget annat än att utnyttja det till sin fördel, för att handla allt han alltid hade önskat sig, men aldrig haft råd med. Han hade inte haft en tanke på att någon kanske hade ansträngt sig för att spara ihop den summan, för att plötsligt sluta med att ha ingenting.

Var det ett korrekt straff för den handlingen?

Advertisement