Modellen har tröttnat på att vara vacker och bestämmer sig för att förstöra sitt utseende

av Titti Carlberg

07 December 2022

Modellen har tröttnat på att vara vacker och bestämmer sig för att förstöra sitt utseende
Advertisement

Brukar du önska att du var "fulare" eller mindre attraktiv än du är? Medan det finns många människor som spenderar höga summor på att se bra ut, finns det tydligen de som inte uppskattar turen de har att vara naturligt vacker. Det tas ofta för givet att skönhet gör livet lättare, till en början med den känslosamma delen, men den negativa sidan av myntet är det sällan någon tänker på: en modell förklarar nackdelarna med att vara vacker och vad hon gjorde för att förändra sitt utseende för att bli mindre attraktiv. 

via Daily Mail

Advertisement
emilyadonnaa/TikTok

emilyadonnaa/TikTok

Emily Adonna har tröttnat på att vara vacker. Även om det var hennes utseende som öppnade dörren till mode för henne, vilket gjorde en karriär möjlig för henne inom denna sektor, har kvinnan stött på flera problem på grund av sin anmärkningsvärda estetik. Adonna pratade om det i ett klipp som hon delade på TikTok, där hon förklarar nackdelarna med att vara vacker och hur hon insåg att hon genom att maskera sin kropp med lösa kläder och osminkat ansikte behandlades på ett helt annat sätt.

"Att vara vacker är svårt" säger Emily. "Det händer sällan att jag är i situationer där jag inte blir ihärdigt uppvaktad. Folk brukar inte ta ett 'nej' för ett svar, eftersom de tror att jag är något de måste erövra. De tror att jag tycker att det är ett privilegium. Jag är verkligen less på att vara vacker."

Advertisement
emilyadonnaa/TikTok

emilyadonnaa/TikTok

Efter den bekännelsen säger modellen att hon har bestämt sig för att kompromissa med sin skönhet, med några förändringar i ansiktet och på händerna. 

"Jag har piercat mig i ansiktet och tatuerat mig på händerna, de är kulturellt utformade för att förstöra mitt utseende. Att vara vacker är inte alltid ett privilegium. Jag känner många vackra kvinnor som har samma problem som mig."

Många personer har kommenterat och uttryckt olika åsikter: någon har kritiserat det faktum att hon klagar över sitt utseende och att hon borde vara tacksam, medan andra visar förståelse för hennes problem. "Jag håller med dig, tjejen. Att vara vacker är ett verkligt privilegium. En välsignelse men också en förbannelse."
Vad tycker du om Emilys bekännelse? Kan det att vara vacker, vilket hon är, vara källan till obehagliga situationer som gör att man vill vara mindre attraktiv?

Advertisement