Pappan glömmer byta blöja på dottern för att han spelar tv-spel

av Titti Carlberg

20 December 2022

Pappan glömmer byta blöja på dottern för att han spelar tv-spel
Advertisement

När man väljer att bygga en familj ska man inte bara vara redo att njuta av de fördelar som äktenskapet och familjelivet erbjuder. Man måste även ta det nödvändiga ansvaret för att se till att ordning och harmoni råder i hemmet och att barnen växer upp så väluppfostrade som möjligt. Om man alltid tar hand om sin familj och skapar en bra balans mellan arbeten, privatlivets åtaganden och barnens ständiga föränderliga behov, finns dock ändå risken att en av makarna inte samarbetar utan delegerar de tråkigare uppgifterna till den andra föräldern. I dessa fall finns alltid diskussioner runt hörnet, liksom nervositeten som ackumuleras mer och mer hos båda.

Det finns många exempel på lata föräldrar, och i den här artikeln berättar vi om en besviken kvinna som delade sin historia i ett inlägg på Reddit

via Reddit

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

En 35-årig sjuksköterska ventilerade sin besvikelse på det sociala nätverket Reddit efter ännu ett avsnitt av hennes makes distraktion. Kvinnan arbetar skift och är alltid upptagen i sitt arbete, så hon och hennes man delar på uppgiften att ta hand om deras två döttrar, en på 6 år och en på 6 månader. Hennes man jobbar natt, 3 skift i veckan.

I sitt inlägg på Reddit ger kvinnan utlopp för sin ilska över att hennes man nyligen köpte en toppmodern videospelskonsol och efter det har anammat en mycket oberäknelig livsstil: "Han kommer hem från sitt jobb och börjar spela spel. Han glömmer hela tiden att göra de saker jag ber honom att göra, sover bara några timmar i veckan, hoppar över måltider och dricker mycket kaffe för att hålla sig vaken så att han kan spela tv-spel." förklarar kvinnan, som hade bett sin mamma om hjälp med döttrarna. Efter att maken till slut lovade att samarbeta började hon dock lita på honom igen och lämnade döttrarna hemma med honom näe hon gick till sitt 8-timmarsskift. Hon ringde dock hem på sin paus, och han svarade att allt var bra.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

När kvinnan återvände hem efter jobbet blev hon dock bestört över att upptäcka att ingenting var i ordning: babysängen hade flyttats till vardagsrummet där hennes man satt och spelade på tv-spelet, med babyn gråtandes i sängen. "Hon vill inte sluta gråta, jag förstår inte vad som är fel" sa hennes man. Hustrun upptäckte dock att det sista blöjbytet hade gjorts av henne innan hon gick till jobbet.

Inte nog med det: köket var ostädat. Den chockade kvinnan började skrika och anklagade honom för att vara vårdslös och att han inte tog hänsyn. Maken, som kände sig kränkt anklagade henne för att överdriva och gick ut. Men det är inte allt.

"Hans mamma ringde mig och sa att min man jobbar hela nätterna för att kunna försörja sina barn och att jag pressar honom att göra mer än vad han klarar" fortsätter kvinnan. "Jag försökte förklara, men hon fortsatte att vräka ur sig förolämpningar och kallade mig kontrollerande, hon sa även att jag tänker för mycket på mitt jobb och låter det gå ut över honom.".

Reaktionerna från användarna av det sociala nätverket var enhälliga och uppenbara, de föreslog henne att noggrant tänka igenom om det var värt att fortsätta vara gift med mannen. Visst har de förmodligen rätt?

 

 

Advertisement