Paret bestämmer sig för att flytta i hemlighet medan de arbetar på distans

av Titti Carlberg

29 December 2022

Paret bestämmer sig för att flytta i hemlighet medan de arbetar på distans
Advertisement

Det kallas "digitalt nomadliv" och det handlar om yrkesverksamma som väljer att dra nytta av de möjligheter som digital teknik erbjuder för att tillfredsställa deras önskan om frihet och oberoende genom att arbeta hemifrån var som helst i världen efter sina personliga ambitioner och behov. Faktum är, att själv välja var man kan utföra sitt arbete, är drömmen för många unga människor som vill upptäcka världen utan att behöva vara begränsad till några veckors semester per år. Hemmamammor som känner ett behov av att ha mer tid att ägna sina barn och kvinnor som, efter att ha nått toppen på sina karriärer, väljer att förändra sina liv för att ägna sig åt sina passioner.

Det finns många berättelser om människor som har vänt upp och ner på sina liv för att ägna sig åt sina passioner och detta par är bara ett av många exempel.

via Flipboard

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Ett par från Miami flyttade i hemlighet till Sydamerika för att arbeta på distans, befria sig från tids- och platsbegränsningar, men även för att spara pengar så att de skulle kunna njuta av en mer spännande livsstil. Idén föddes på grund av de ständigt ökande levnadskostnaderna och en oförändrad inkomst, vilket ledde till att de hamnade på Reddit-sidan som tillägnas digitala nomader. Efter flera månader av studier på sociala medier kunde de till slut förverkliga projektet för deras nya liv.

Paret valde destinationsorten baserat på dess likhet med Miamis tidzon, och skaffade en extern router som kunde ställa in deras hemdator på deras ursprungliga hemstad. En annan viktig faktor var levnadskostnaderna, de ville till en plats som tillät dem att spara pengar från lönen. Slutligen föll deras val på Ecuador.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Paret erkänner dock att det inte har saknats pinsamma stunder, som till exempel när arbetskamrater frågar hur de har tillbringat sina lediga dagar: "Gjorde du och din man något roligt i helgen?""Nej, vi låg bara nere på stranden" fast de egentligen hade varit på en spännande vulkanklättring med stegjärn och ishakar.

Sammantaget erkänner de att deras liv har avsevärt förändrats till det bättre efter att de har konverterat till digital nomadism och det enda de beklagar är att de inte gjorde det tidigare. 

"Min fru och jag skämtar om att eftersom mitt företag bara har distansarbetare så kanske jag inte är den enda som har flyttat utomlands i hemlighet. Och tänk vad hemskt om jag skulle stöta på min chef i Peru!" avslutar maken skämtsamt.

Ett radikalt men vinnande val, åtminstone för dem.

Advertisement