De betalar honom inte för utfört arbete så han beslutar sig för att riva hotellet han byggde

av Titti Carlberg

04 December 2022

De betalar honom inte för utfört arbete så han beslutar sig för att riva hotellet han byggde
Advertisement

En av livets grundläggande aspekter är arbete, just för att det är tack vare det vi överlever, men framför allt är det bara genom att jobba som man kan försörja sin familj. Att ha en fast inkomst är alltid det bästa, man kan vara säker på att lönen kommer punktligt varje månad, men det finns även de som får betalt baserat på utfört arbete. Det kan dock hända att kunden, som har beställt arbetet, bestämmer sig för att inte betala. Hur ska man bete sig i ett sådant fall?

Den här mannen kom på ett sätt för att lösa situationen, han bestämde sig för att visa att han inte accepterade den uteblivna betalningen och förstörde jobbet han utfört. Men låt oss se från början vad det handlar om.

via jack.longworth.52/Facebook

Advertisement
jack.longworth.52/Facebook

jack.longworth.52/Facebook

Vi alla förväntar oss att få betalt efter avslutat arbete, men tyvärr så blev det inte så för den här mannen och hans kollegor. 

Händelsen ägde rum i Liverpool, England, där en grupp byggjobbare deltog i byggandet av ett nytt hotell. När berättelsens huvudperson upptäckte att alla de ansträngningar han och hans kollegor hade gjort inte skulle betalas blev han rasande. Efter att ha väntat en tid bestämde han sig för att vidta åtgärder som skulle sätta sina spår.

Med lugn och säkerhet gick han fram till sin grävmaskin, klättrade upp i den, startade och styrde den mot strukturen. Allt filmades och videon publicerades senare på Facebook, filmen gick runt på webben och samlade på sig många visningar.

Advertisement
jack.longworth.52/Facebook

jack.longworth.52/Facebook

klippet kan man se arbetaren förstöra hotellets entré, elsystem, dörrarna och andra olika element. Tydligen hade mannen bara fått 700 euro i betalt, men eftersom han inte lyckades kontakta kunden bestämde han sig för att vidta åtgärder. Skadorna han åsamkade uppgår till en summa på cirka 500.000 euro och på grund av detta blev arbetaren polisanmäld och händelsen är nu under utredning hos polisen.

Även om sättet att agera var felaktigt har majoriteten av internetanvändarna ställt sig bakom arbetaren och hävdar att utfört arbete alltid ska betalas, det är framför allt en fråga om respekt. För att undvika dessa skador hade det räckt att kunden respekterade tiden och höll sitt ord.

Vad tycker du om detta?

Advertisement