Föräldrarna överger honom på motorvägen mitt i natten: tonåringen sökte hjälp

av Titti Carlberg

08 December 2022

Föräldrarna överger honom på motorvägen mitt i natten: tonåringen sökte hjälp
Advertisement

När det handlar om övergivandet av djur är indignationen från anständiga människor, vilket för övrigt borde vara den enda kategori människor i vårt samhälle, oundviklig. Men när denna fruktansvärda handling rör minderåriga, blir faktumet ännu mer obegripligt och oacceptabelt: hur kan en förälder överge sitt barn, särskilt på motorvägen, som om det var ett föremål?

Det verkar omöjligt, ändå var det det som hände denna 17-åring som är huvudperson i vår artikel.

via Cambridge Independent

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

En tonåring på17 år övergavs av sina föräldrar vid sidan av motorvägen efter mörkrets inbrott, Faktumet offentliggjordes av polisen i Cambridgeshire, vilket understryker episodens allvar. den unge grabben gick drygt 1,6 km, i totalt mörker, för att hitta någon som kunde hjälpa honom. Grabben hade lämnats på M11, en 88 km lång motorväg.

Den lokala polisen säger: "Föreställ dig att bli lämnad av dina föräldrar vid sidan av en motorväg nära en stad som du inte känner. Föreställ dig att behöva gå en och en halv kilometer på en motorväg på natten, innan du kommer fram till en nödtelefon för att ringa efter hjälp. Detta upplevdes av en kille på M11. Han var inte från Cambridge och han känner ingen där, men han ringde oss och vi ingrep omedelbart."

Advertisement
Google Maps- Street view

Google Maps- Street view

Den unge killen sattes, tack vare agenterna på Child Abuse Investigation and Protection Unit (CAISU), under tillfälligt polisskydd"Han befinner sig i en trygg miljö och händelsen är under utredning." 

Orsakerna till att han övergavs är inte kända, men polisen vill skicka ett viktigt budskap för att förhindra fler sådana här episoder: "Misstänker du att ett barn är i fara? Det är inte viktigt att du är säker på det, men ett samtal eller en anmälan kan förändra eller till och med rädda ett liv. Alla anmälningar är konfidientiella och anonyma. En halv miljon barn utsätts, varje år, för övergrepp i Storbritannien."

En verkligt oroande och alarmerande siffra, som utan tvekan kräver nödvändiga, lägliga ingripanden och motåtgärder.

Advertisement