Grannen bygger ett 2-meters staket som berövar henne ljuset: "Jag orkar inte mer"

av Titti Carlberg

10 Februari 2023

Grannen bygger ett 2-meters staket som berövar henne ljuset: "Jag orkar inte mer"
Advertisement

Att hantera grannarna kan vara ganska komplext, förhoppningen är att alltid kunna bygga utmärkta relationer med hela grannskapet, men att komma överens med varje person är verkligen svårt, särskilt när det handlar om den närmaste grannen. Ofta kan även den minsta detalj bli en anledning till diskussion tills rapporten bryts definitivt.

Faktum är att denna kvinna klagade för att hennes granne hade satt upp en nästan 2 meter hög inhägnad som, förutom att skymma hennes hus, hindrade sikten. 

via Yahooo

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Sheila är en 72-årig pensionär. En dag märkte hon att hennes granne byggde ett staket, först trodde hon att det skulle bli ett som var lågt, som skulle fungera som en gräns mellan deras tomter. Men allt eftersom arbetet fortskred insåg hon att staketet skulle bli mycket högre än vad hon först trott och att det hindrade det naturliga ljuset utifrån att lysa upp hennes hus. Vilket även innebar att hennes bostad blev kallare.

"När han byggde staketet - säger Sheila - satt jag i mitt rum och började tänka på att nu skulle jag inte se något utanför längre. Detta tvingar mig dessutom att ha lamporna tända hela dagarna, och det innebär att summan på räkningen ökar avsevärt. Även bara för att titta på utsikten tvingas jag gå ut från mitt hem. Jag känner mig isolerad från omvärlden, men tack och lov har jag många vänner och en familj som älskar mig".

Sheila har dock kontaktat myndigheterna för att få sitt hus upplyst igen med det naturliga ljuset.

Advertisement
Derek Harper - Wikimedia commons/Not the actual photo

Derek Harper - Wikimedia commons/Not the actual photo

De nationella bygglovslinjerna tillåter invånare att bygga staket utan att fråga om lov så länge det inte är i närheten av motorvägar eller högre än 2 meter. Tydligen har därför Sheilas granne lagen på sin sida, men det kanske hade varit bättre att be om hennes samtycke först.

Det har ännu inte kommit hem några tjänstemän till henne för att kontrollera staketet, men det verkar som att de är på gång och förmodligen kommer Sheila snart att på nytt få njuta av sin utsikt och solljuset.

Hur tycker du att kvinnan skulle agera?

Advertisement