Hon upptäcker att hon väntar ännu ett barn fast hon redan ä gravid

av Titti Carlberg

06 December 2022

Hon upptäcker att hon väntar ännu ett barn fast hon redan ä gravid
Advertisement

Graviditetstiden är månader fulla av mysterier och överraskningar: varje graviditet är unik och ingen mamma har någonsin upplevt två identiska graviditeter. Faktum är att det är många faktorer som spelar in när det handlar om att bära ett barn inom sig och av denna anledning är det alltid svårt att göra förutsägelser. 

Om det en gång i tiden var ett undantag att föda tvillingar och multifödslar en sällsynthet, sker idag graviditeter av denna typ allt oftare, framför allt på grund av den högre åldern vid befruktningen. Men det finns också mer unika än sällsynta fall, kända som "superfetation" hos experterna, där en kvinna blir gravid trots att hon redan väntar barn.

"Omöjligt!" tänker du förmodligen nu med vantro. Men det är faktiskt möjligt. Förvisso en högst osannolik händelse, men denna mammas berättelse lär oss att ingenting är omöjligt under en graviditet.

via The Sun

Advertisement
@tamingtriplets/TikTok

@tamingtriplets/TikTok

TikTokern @tamingtriplets är en amerikansk mamma som delar med sig av sina moderskapsupplevelser på de sociala medierna. Kvinnan som redan är mamma till en liten flicka, blev gravid på nytt och fick veta att hon väntade ett tvillingpar.

Föreställ dig hennes förvåning när läkaren vid en kontroll sa att hon väntade ännu ett barn. "Du väntar tre barn" avslöjade läkaren och lämnade kvinnan och hennes man chockade. "Läkaren förberedde oss inte alls på den nyheten" berättar kvinnan och tillägger att hennes man först trodde att det var ett skämt.

Det tredje befruktningen hade skett ungefär 10 dagar efter tvillingbefruktningen. Det finns väldigt få fall med denna typ av befruktning i medicinens historia, men det är möjligt. Så medan hennes mage växte sig allt större anpassade sig paret gradvis till idén.

Advertisement
@tamingtriplets/TikTok

@tamingtriplets/TikTok

Flickorna föddes 3 månader för tidigt och familjen stod inför många svåra stunder under de första 65 dagarna efter förlossningen. Men allt gick bra och hela familjen kunde samlas hemma.

"När vi äntligen fick åka hem var det den lyckligaste dagen i mitt liv!" säger den extatiska mamman.

Efter att ha dokumenterat hela graviditeten och även berättat om de aspekter som man vanligtvis håller hemliga, fortsätter kvinnan nu att berätta på sociala medier om sin erfarenhet som mamma, vilket gör att hon får många webbanvändares tillgivenhet och aktning.

En historia som gör oss gråtfärdiga av glädje, eller hur?

Advertisement