Denna lilla italienska stad betalar 30.000€ till den som flyttar dit

av Titti Carlberg

27 November 2022

Denna lilla italienska stad betalar 30.000€ till den som flyttar dit
Advertisement

I en värld tar människor försöker ta sig närmare och närmare metropolen börjar små byar att avfolkas. Antalet människor som älskar stadens snabba tempo har ökat avsevärt, men det råder absolut ingen brist på de som föredrar landsbygdens lugn och ro med få invånare framför stadslivet, ett ställe där lugnet och stillheten ohotat dominerar.

De som föredrar det andra alternativet kan glädjas åt upptäckten av den lilla italienska staden vi ska berätta om. Alla som fattar beslutet att flytta dit kommer att få se sitt bankkonto berikat med 30.000€. Men låt oss se lite närmare på vad det handlar om.

via Cnn

Advertisement

Vi befinner oss i regionen Puglia och närmare bestämt i den lilla staden Presicce. För att återbefolka denna stad i södra Italien har administrationen kommit med ett verkligt attraktivt förslag, som kan uppmuntra vem som helst att packa sina väskor och flytta dit. Myndigheten har meddelat att 30.000 euro (cirka 300.000 kronor) kommer att skänkas till alla som köper ett av de hus som är till salu och bosätter sig där. Detta beslut härrör från behovet av att återbefolka staden och renovera alla övergivna hus.

Det mest intressanta är att bostäderna är väldigt billiga, mycket lägre än det belopp som inflyttningsvilliga får till skänks. I själva verket ligger prisen på runt 25.000 euro.

Advertisement

"Det finns på tok för många tomma hus i den historiska stadskärnan, vi skulle gärna vilja se staden full av folk igen - förklarar statsrådet Alfredo Palesedet är tråkigt att se våra stadsdelar, som är fulla av historia, arkitektur och konst, långsamt tömmas och förfallas. Av den anledningen erbjuder vi upp till 30.000 euro till den som är villig att köpa ett av de övergivna husen".

En utmärkt marknadsföringsoperation möjliggjord av förbundet mellan två kommuner, Presicce och Aquarica. Denna sammanslagning har inneburit att staten beviljar mer offentliga medel (man tror att summan ligger på en miljon euro) för att kunna investera i återbefolkningen av staden.

Alla som tackar ja till detta erbjudande kommer att kunna njuta av historien, arkitekturen, konsten och framför allt naturen, Denna stad kallas den "gröna gyllene staden" på grund av dess frodiga olivlundar som producerar jungfruolja av hög kvalitet.

En verklig möjlighet att inte missa, skulle du kunna tänka dig att ta den?

Advertisement