"Min son blev utslängd från skolan på grund av sin frisyr"

av Titti Carlberg

20 December 2022

"Min son blev utslängd från skolan på grund av sin frisyr"
Advertisement

Nästan alla ungdomar har en idol som de vill likna på alla sätt, i vissa fall försöker de efterlikna idolens klädstil, andra gånger försöker de efterlikna idolens attityder eller frisyr. Detta är dock val som inte godkänns av alla, men det kan bero på att stilen inte passar på en viss plats.

Faktum är att killen vi ska berätta om i vår artikel valde en frisyr som inte uppskattades av hans lärare, som förbjöd honom att gå in på skolans område. Grabben ringde sin mamma som blev rasande över beslutet och delar historien på sociala medier.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mamman Emma Shaw, 32, delade händelsen som hennes 12-åriga son Alfie Ransom var med om. Han vägrades tillträde till skolan av lärarna på grund av sin frisyr. Grabben hade valt att raka av sig håret för att likna sin idol, den brasilianske fotbollspelaren Ronaldo Luis Nazário de Lima, känd som Fenomenet Ronaldo. Vilket innebar att han hade rakat av sig allt hår förutom luggen.

Några minuter efter inträdet på institutet fick Emma ett telefonsamtal från skolans rektor, som meddelade henne att Alfie skulle skickas hem för att ha brutit mot skolans regler, och att han inte fick komma tillbaka om han inte rakade av sig allt hår.

"Alfie älskar att gå i skolan" säger Emma upprört, "men han får inte gå tillbaks till den om han inte rakar sig helt, vilket är löjligt eftersom frisyren inte påverkar förmågan att lära sig. Jag vill inte tvinga honom att raka av sig allt hår, jag vet inte vad jag ska göra".

Advertisement

Rektorns och lärarnas attityd är överdriven, men de har inte gjort annat än följt skolans regler. Reglerna på Sirius West Academy (institutet där Alfie studerar) säger klart och tydligt att "frisyrerna måste vara lämpliga för en akademiers liv. Det får inte finnas några extrema frisyrer som mohikan eller med en onaturlig färg".

Vad tycker du om skalans inställning? Hur tycker du att mamman bör agera?

Advertisement