Hur många tjejer finns det på bilden? Den optiska illusionen som har erövrat sociala medier

av Titti Carlberg

03 December 2022

Hur många tjejer finns det på bilden? Den optiska illusionen som har erövrat sociala medier
Advertisement

En optisk illusion är det fenomen som uppstår naturligt eller induceras av trick gjorda för ändamålet, där det mänskliga ögat förvirras när det ser bilden, det ser något som inte finns eller så uppfattar det en förvrängd bild. Optiska illusioner är alltid fascinerande upplevelser och när vi har en framför oss kan vi till och med förlora oss i timtal genom att stirra oss blinda på bilden, i ett försök att upptäcka dess dynamik och förstå vad det är vi tittar på.

Av denna anledning händer det ofta att man hittar foton av optiska illusioner på sociala medier, som, tack vare dess förmåga, snabbt blir populära, de lyckas fånga vår uppmärksamhet och skapa heta men intressanta debatter.

Bland dessa har ett foto med tjejer framför en spegel uppnått många visningar och delats flera gånger på sociala nätverk. Sätt dig själv på prov genom att försöka lista ut hur många tjejer det finns på bilden!

via Express

Advertisement

Bilden delades ursprungligen av fotografen Tiziana Vergari på Instagram, bilden gick snabbt ett varv runt på webben och erövrade miljontals användare."The same but different" lyder bildtexten under bilden av en grupp tjejer som sitter bredvid en spegel. Men hur många tjejer finns det egentligen på bilden? Det är det som är frågan som har väckt en het debatt på sociala mediermed tusentals visningar och miljontals kommentarer. Vi vet väl att speglar kan reflektera verkligheten upp till oändlighet, men den verkliga bilden som reflekteras kan bara ses tydligt genom att flytta blicken för att observera helheten.

Närman tittar på det här fotot ser man 14 tjejer, men hur många är det egentligen som som man ser på bilden? Få användare har lyckats hitta rätt svar.

"Det är helt klart fyra stycken" kommenterade en övertygad person. "Titta på reflektionerna. Om man tittar på deras ansikten visar spegeln deras nacke. Om man istället tittar på deras nacke visar spegeln deras ansikten. Tjejerna ser bara likadana ut"

Faktum är att många trodde att det rätta svaret var fyra tjejer som ser likadana ut: "två tvillingpar" har en annan person kommenterat.

Och vad tror du? Är du redo för svaret? Om du är det så kan du läsa det nedan.

 

Advertisement
7xlem7/Reddit

7xlem7/Reddit

På Reddit kan du hitta det rätta svaret med en förklaring. Det finns bara två tjejer på bilden. Alla de andra är bara spegelbilder. Eventuella skillnader mellan tjejerna och reflektionerna orsakas av perspektivet från vilket bilden togs, vilket i sin tur förändrar uppfattningen.

Såg du det direkt?

Advertisement