"Jag kontroller mina barns telefoner varje kväll och jag skäms inte över det"

av Titti Carlberg

19 December 2022

"Jag kontroller mina barns telefoner varje kväll och jag skäms inte över det"
Advertisement

En mammas roll är en av de mest komplexa som finns. Faktum är att mammor alltid skulle vilja vaka och skydda sina barn och ständigt försvara dem från världen. De kan dock inte ständigt övervaka dem, det är också viktigt att lämna dem fria så att de kan skapa egna erfarenheter, utan sin familj. Det mest komplexa ögonblicket för en förälder är tonåren för sin "lilla", eftersom hon kommer att uppfatta att barnet har vuxit upp och vill skaffa sig frihet.

För att känna sig säkrare och se till att hennes barn är utbildade och ansvarsfulla, kollar denna mamma deras smartphones när de sover. Men detta beteende har orsakat henne mycket kritik på webben.

via museparty/TikTok

Advertisement
museparty/TikTok

museparty/TikTok

Laura Muse, 41, bor i USA, på sociala nätverk är hon känd under pseudonymen museparty. I en av sina videor på TikTok står hon med sin 15-årige sons telefon i handen och säger att hon kontrollerar den varje kväll för att försäkra sig om att han uppför sig bra. Kvinnan publicerade klippet för att hon inte anser det vara fel att kolla i hans mobiltelefon, hans meddelande och hans aktivitet på sociala medier.

"Jag äger deras telefoner, det är jag som betalar för dem. Jag har rätt i att kontrollera dem när jag vill, jag hämtar telefonerna när mina barn går till sängs 23.30. Det är inte bara det att jag tar deras mobiler, utan jag kontrollerar noga deras konton på sociala medier och privata meddelanden. Folk kanske tycker att det är ett respektlöst beteende av mig, eller att jag vill kontrollera deras integritet, men det är så här jag styr mitt skepp.

Advertisement
museparty/TikTok

museparty/TikTok

Efter att webbanvändarna hade lyssnat på hennes bekännelse kommenterade de omedelbart, och hävdade att det inte var ett bra beteende, och att hon framförallt inte låter sina barn lära sig av egna misstag under deras uppväxt.

"Att kontrollera dina barns telefoner är ett intrång i deras privatliv och det visar att du inte litar på dem. Risken finns att de aldrig mer kommer att öppna sig för dig eller att de tappar tilliten för dig, om du fortsätter på det viset""varför kontrollera mobilerna, be dem istället berätta för dig om de har problem utan att använda dig av dessa knep""det är definitivt fel" och "det finns öppenhet och det finns privatliv".

Tycker du att detta är rätt beteende eller borde hon agera på ett annat sätt?

Advertisement