En anställd i en snabbmatsrestaurang sticker under sitt pass; "De ville att jag skulle diska"

av Titti Carlberg

25 November 2022

En anställd i en snabbmatsrestaurang sticker under sitt pass; "De ville att jag skulle diska"
Advertisement

På arbetsplatsen har alla uppgifter som ska utföras på bästa sätt. Förutom de fasta uppgifter man har tilldelats kan det hända att anställda också uppmanas att utföra andras uppgifter. Inför dessa förfrågningar kan man agera på två sätt: acceptera och verkställa eller vägra, men om man väljer det senare måste man vara beredd att acceptera de konsekvenser som följer av ens val.

Denna kille ville nog inte arbeta överhuvudtaget, när han fick förtroendet för en uppgift han inte hade någon lust att utföra, tvekade han aldrig utan la benen på ryggen och stack sin väg. Låt oss se vad som hände.

via Ladbible

Advertisement
fionnmccallum470/TikTok

fionnmccallum470/TikTok

Fionn McCallum, känd på sociala medier under pseudonymen fionnmccallum470, blev känd efter att ha publicerat en video på TikTok, där han flyr leende från sin arbetsplats. Han är, eller snarare var, anställd på McDonalds snabbmatskedja, men valde att sluta mitt i ett arbetspass.

Klippet börjar med att Fionn tittar på en diskho full med köksredskap som han hade fått i uppgift att diska: kladdiga brickor, fritöskorgar och glas.

Advertisement
fionnmccallum470/TikTok

fionnmccallum470/TikTok

Grabben gjorde ett tveksamt men beslutsamt val framför högen med kladdig disk. Han vände sig om och gick lugnt ut från köket, medan hans kollegor tittade förstummat på honom. Plötsligt tog han fart och började springa mot utgången, men när han var nästan framme vid ytterdörren kom restaurangens chef ut bakom hans rygg, som viftade med armarna och skrek åt honom att gå tillbaka in i köket.

fionnmccallum470/TikTok

fionnmccallum470/TikTok

När Fionn väl var utanför, tilltalade han sina follower: "de trodde att jag skulle diska upp den kladdiga disken. Jag slutade på McDonalds, nu går jag hem. Vi ses, hej då".

Videon fick webbanvändare att kommentera, särskilt de som arbetar i snabbmatskedjan, vilka underströk att disken var den bästa uppgiften "eftersom man inte befinner sig i matsalen för att ta emot beställningar, det är verkligen tråkigt och jobbigt". Andra personer ansåg å andra sidan hans beteende som barnsligt: "bara ett barn beter sig som dig, du borde ha slutfört din uppgift, istället för att springa iväg. Det är ett tecken på lathet".

Vad tycker du om hans beteende? Hur skulle han ha betett sig, enligt dig?

Advertisement