Den här kvinnan poserar som en modell för att bevisa att stilen inte beror på kroppens storlek

Titti Carlberg

25 November 2022

Den här kvinnan poserar som en modell för att bevisa att stilen inte beror på kroppens storlek
Advertisement

Finns stil inom allas räckhåll? Eller är formerna som varierar från person till person en avgörande faktor i valet av klädesplagg? På catwalken ser vi modeller som bär det senaste modet, på kroppar som dock inte speglar alla kvinnors. Men kan alla "tillåta" sig att klä sig stilfullt eller inte?

En bloggare från New York har visat att det går och hon visar på sin sociala medier-profil att snygg stil inte bara är reserverat för en "perfekt" kropp utan även för alla de som väger några extrakilon.

via Katie Sturino

Advertisement

Katie Sturino

Katie Sturino är en ung bloggare som genom sin profil på sociala medier vill skicka ett viktigt budskap: acceptera sin kropp och visa att mode är till för alla, utan några begränsningar. Kvinnan är av åsikten att alla kan bära de kläder de föredrar, utan att vara låsta av vikten eller samhällets normer. Av denna anledning har kvinnan skapat en serie fotografiska bilder där hon poserar som om hon vore en modell, bär likadana kläder som kändisarna, vilket gett liv åt SuperSizeTheLook.

Katie Sturino

"Som gift var jag väldigt bekymrad över mitt utseende och fast besluten att hålla ett mått på 40 eller så nära det som möjligt" berättar Katie. "Men när jag senare skilde mig gick jag upp väldigt mycket i vikt utan att ens inse det. Jag lade på mig totalt 27 kg och min storlek var plötsligt 46, men det hände en fantastisk sak: jag började verkligen älska min kropp."

Advertisement

Katie Sturino

Så hon bestämde sig för att använda denna förändring för att göra det till ett positivt uppdrag"Jag förvandlade denna kärlek för min nya look till The 12ish Style, min blogg fokuserade på att vara chic i alla storlekar. Jag hade startat den medan jag fortfarande var gift, men inte tagit det så seriöst. Men sedan tänkte jag att jag verkligen måste försöka, så jag anlitade en manager, en agent, började skriva och anlitade en riktig fotograf."

Katie Sturino

Ett val som har gett henne en enorm tillfredsställelse, tack vare det engagemang som investerats i projektet: det har faktiskt varit många kvinnor som har haft nytta av det och som har kontaktat henne.

"Bloggandet blev min flykt. Jag lade hela min själ i det. Jag tog alla mina negativa känslor och använde dem för att göra något jag brinner för. Det exponerades väldigt snabbt och varje dag pratade jag med kvinnor som hade ändrat uppfattning om sig själva tack vare mig. De berättade att de höll på att lära sig älska sina kroppar i baddräkter eller att de helt enkelt älskade sig själva."

Katie Sturino

Katie förklarar att när hon tittar på sina fotografier från tidigare år tänker hon inte på hur vältränad eller yngre hon var, utan hur olycklig hon faktiskt var. 
"Jag tittar på mina ögon och mitt leende, och det ser ser så spänt och ångerfullt ut. När jag tittar på en bild av mig själv nu så ser jag ut som en lycklig människa."

Självacceptans och självförtroende är den verkliga skönheten, håller du med om det?

Advertisement