"Jag har cancer och min man klagar över att han måste laga sin middagsmat själv"

av Titti Carlberg

28 November 2022

"Jag har cancer och min man klagar över att han måste laga sin middagsmat själv"
Advertisement

I varje familjs  rutiner finns det etablerade roller som varje medlem bestämmer sig för att utföra och en uppgiftsfördelning som vanligtvis etablerar sig och, om den accepteras av alla, garanterar en perfekt och fridfull utveckling av vardagen.

Men vad händer om denna balans av olika anledningar rubbas? Det kan finnas många orsaker till en plötslig förändring av en familjs rutiner: ett byte av jobb för en av makarna, pensionering, ett barns födsel eller barnbarn, adoption av ett husdjur eller en sjukdom.

I dessa fall är det alltid nödvändigt med en anpassningsperiod, där en ny balans upprättas mellan de olika komponenterna som gör att samexistensen kan fortsätta i fred. Alla är dock inte villiga att acceptera en förändring i sina vanor och då kan obehagliga missförstånd uppstå, som i fallet med detta par.

via NY Post

Advertisement
@teamdoubleg16/TikTok

@teamdoubleg16/TikTok

Gonda är en kalifornisk kvinna som kämpar mot en mycket rörelsehindrande sjkdom med frekventa terapier, cancer, viket hennes make inte har så mycket förståelse för. Faktum är att kvinnan har delat en video på TikTok som visar när maken förbereder jalapenos och samtidigt klagar över att hans hustru inte hade förberett dem i förväg för honom. "Jag bad dig att göra det medan jag spelade golf" klagar den otacksamme Gerald. "Jag kom hem och du sitter bara i soffan. Det är tydligt att jag måste göra allt själv."

På frågan om orsaken till den besvikelsen svarar mannen att han vill se en match på tv och samtidigt med matchen äta jalapenos. Inte nöjd fortsätter mannen med att klaga på sin fru, som, istället för att vila efter behandlingen, kunde ha tänkt på att laga mat till honom, trots att han verkar fullt kapabel att göra ett utmärkt jobb på egen hand.

Advertisement
@teamdoubleg16/TikTok

@teamdoubleg16/TikTok

Den mycket hetsiga kritiken på sociala medier för Geralds klagomål var oundviklig. "Om detta är äktenskap, så är det inget för mig" kommenterar en person, medan andra uttrycker sin besvikelse över vikten mannen lägger vid golf och matcher på tv jämfört med sin hustrus sjukdom. Någon vågade sig på hypotesen att mannen bara spelade en roll och inte var så okänslig i verkligheten.

Vi kommer aldrig få veta sanningen, men tyvärr är dessa scener absolut möjliga. När man har levt tillsammans i många år är det lätt att göra misstaget att tro att allt ska göras på grund av pliktkänsla. Men i vissa fall borde vi lära oss att lägga vår själviskhet åt sidan för att istället ägna oss åt att ta hand om dem som mår dåligt, eller hur?

Advertisement