Ett par som varit gifta i 75 år avslöjar hemligheten för ett bestående äktenskap

av Titti Carlberg

09 December 2022

Ett par som varit gifta i 75 år avslöjar hemligheten för ett bestående äktenskap
Advertisement

Det är många av oss som hoppas finna sin själsfrände, en person vars karaktär passar perfekt med ens egen. När man träffar någon försöker man alltid förstå om man passar varandra som handen i handsken och om man skulle lyckas träffa den personen och det uppstår kärlek uppstår frågan: hur bygger man upp en varaktig och stabil relation?

Detta par (båda är 100 år gamla) har nyligen firat 75-årsdagen av deras äktenskap. En varaktig relation som har stått emot över tid. Just därför vill de avslöja deras hemlighet för ett varaktigt förhållande. Låt oss ta reda på vilken det är.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

I en värd där många äktenskap bara varar lite längre än ett ögonblick är Josephine och Alfred Watefield undantaget. De har båda nått 100 år och har varit gifta i 75. Deras bröllop ägde rum 1947 och man kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Hon arbetade på en pub och han var en marinsoldat, och så fort Alfred fick syn på Josephine visste han att hon skulle bli hans hustru.

Mannen har under en intervju avslöjat att hemligheten med ett varaktigt förhållande är att bråka dagligen, inga riktiga diskussioner, utan lite småbråkande.

Deras äldsta son Allen har sagt att "mina föräldrar bråkar dagligen, det är det som är deras hemlighet. Bara ett konstant munhuggande, inget allvarligt. Det är verkligen sällsynt i dag att se äktenskap som varar så länge, så de har gjort något bra, och det är vackert. Det finns hopp för alla".

75 års äktenskap är ett otroligt, nästan ouppnåeligt mål. Av just den anledningen firades det till fullo, så pass att deras andra son Brian som bor i Perth, reste från Australien till Northampton, Storbritannien för att vara med på firandet.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Vi hade alltid velat ställa till en stor fest för dem och vi tyckte att jubileumet var en bra idé. Våra föräldrar var glada över att Brian och hans familj kunde komma från Australien. Det var ett fantastiskt ögonblick, både mamma och pappa njöt verkligen, det blev en fest som överträffade våra förväntningar. Vi hade verkligen roligt med hela vår familj och alla våra vänner.".

Vad tror du är hemligheten bakom ett varaktigt förhållande?

Advertisement