Pappan förlorade sitt hem efter att ha blivit arbetslös, han förändrade sitt liv tack vare sociala medier: "det är tack vare min dotter"

av Titti Carlberg

12 December 2022

Pappan förlorade sitt hem efter att ha blivit arbetslös, han förändrade sitt liv tack vare sociala medier: "det är tack vare min dotter"
Advertisement

Användningen av sociala nätverk, med alla dess funktioner, innebär kraft att lära känna nya människor, läsa nyheter i realtid som har delats av andra, interagera med folk som lever på andra sidan jordklotet men också möjligheten att tjäna pengar genom ens profil. Man blir en influencer, en term som ofta förknippas med mycket unga människor, men varje regel har ett undantag.

En 33-årig pappa lyckades förändra sitt liv tack vare användningen av sociala medier, vilket visade sig bli hans lycka.

via stefano_pollari/TikTok

Advertisement

Stefano Pollari, en 33-årig italiensk pappa som genom sin profil på sociala medier förklarar hur det lyckades förändrade hans liv. Faktum är att detta hände tack vare att han publicerade klipp som visar de dagliga stunderna mellan honom och hans sexåriga dotter Ilary. Pollari, som är separerad, hade ekonomiska svårigheter och funderade på en lösning på problemet: öppna olika sociala kanaler där han kunde publicera innehåll som rör hans liv som ensamstående pappa. Foton och videor på Stefano tillsammans med lilla Ilary har fått en enorm framgång bland webbanvändare, som visar sin uppskattning genom att göra mannen till en av de mest kända papporna på webben.

Faktum är att influencern, som rider på vågen av framgång, har skrivit en bok. "Sociala medier räddade mitt liv. Jag hade blivit arbetslös, jag hade inte ens en bil att sova i utan fick sova hos en kompis." berättar Stefan. "Jag tog mig upp på fötter tack vare min dotter Ilary och nu upplever vi framgången tillsammans. Men det har inte alltid varit lätt.".

Advertisement

Efter dotterns födelse fick familjbageriet där Pollari arbetade upphöra med sin verksamhet, vilket försatte mannen i minst sagt svåra förhållanden . Efter att ha blivit arbetslös och med en liten dotter var han tvungen att klara sig bäst han kunde: "Jag hade stora problem. Hittade bara extrajobb, 20 euro, 30 euro. Men jag gav inte upp, inom mig kände jag att 'min möjlighet skulle komma'. Jag kunde inte ge upp eftersom jag har en dotter."

Han lyckades genom att utnyttja sociala medier, som han hade en passion för, och lyckades göra det till sin huvudsakliga inkomst. 

"Jag började berätta om livet som en separerad pappa tillsammans med sin dotter levde. Till en början fick jag bara 4 visningar, men med tiden blev Ilary allt större. Jag anväde Facebook, TikTok, Instagram och började tjäna pengar på videorna jag gjorde, jag filmade dagarna då jag umgicks med min dotter, allt vi gjorde tillsammans. Nu har vi totalt 1,5miljoner följare, jag har ett fint hem och lever ett lyckligt liv. Jag har det även bra ekonomiskt."

Sociala nätverk är inte alltid negativt: i det här fallet, till exempel, hjälpte det den här unga pappan, som nu kan garantera Ilary allt som är nödvändigt.

Advertisement