Hon vägrar byta plats på flygplanet för att göra en familj nöjd: "Jag har betalat för platsen och flyttar inte på mig"

av Titti Carlberg

29 Oktober 2022

Hon vägrar byta plats på flygplanet för att göra en familj nöjd: "Jag har betalat för platsen och flyttar inte på mig"
Advertisement

När man ska resa med flyg har varje person olika preferenser, det finns de som hoppas på att få sova, de som vill se en film eller de som vill använda timmarna till att arbeta. Alla kan göra vad de vill inom gränserna för respekt, men det finns en okänd faktor: de andra passagerarna. Det beror helt och hållet på dem om resan blir lugn. Ibland kan det hända att man sitter i mittsätet och hela tiden måste lyssna på grannarnas (höger och vänster) prat med varandra, då skulle det bästa vara att försöka byta plats.

Den här tjejen befann sig i en liknande situation: för att en familj skulle kunna sitta tillsammans på en rad bad de henne byta plats, men hon vägrade. Denna attityd har dock väckt mycket kritik på webben.

via maresasd/TikTok

Advertisement
maresasd/TikTok

maresasd/TikTok

Maresa Friedman är en TikToker, känd på det sociala nätverket under pseudonymen maresasd, genom en video ville hon berätta vad som hände henne när en familj på fyra kom fram till henne och bad henne byta plats så att de kunde sitta tillsammans under flygresan. Hon vägrade dock att flytta på sig.

I klippet hävdar hon att hon inte vill anses som otrevlig bara för att hon inte ville byta plats.
"Jag betalade fullt pris för min plats och har rätt att sitta kvar".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Inledningsvis höll de webbanvändare som hade valt att kommentera med tjejen och hävdade att det inte var rättvist att be andra passagerare att flytta på sig bara för att det hade rått oordning vid bokningstillfället och vid val av platser.

Men trots det initiala stödet fanns det dock en tiktoker, Brian Pakpour, som starkt kritiserade Maresas inställning och hävdade att hon borde ha flyttat på sig och gjort familjen nöjd: "låt oss uppföra oss bättre, människor!!! Medkänsla är aldrig bortkastat".

maresasd/TikTok

maresasd/TikTok

Maresa valde att svara Brian direkt, hon förklarade att anledningen till att hon inte ville flytta på sig var inte att hon ville visa sig nedlåtande eller överlägsen, utan för att hon inte mådde bra.

Tycker du att hon gjorde rätt i att inte flytta på sig eller hade det varit bättre om hon hade varit mindre omedgörlig och gett upp sin plats så att familjen kunde resa tillsammans?

Advertisement