Influencer bryter rapporten med sin familj: "De är inte rika och kända, jag skäms över dem"

av Titti Carlberg

28 Oktober 2022

Influencer bryter rapporten med sin familj: "De är inte rika och kända, jag skäms över dem"
Advertisement

Under de senaste åren, genom en allt bredare användning av sociala medier, har en ny karaktär kommit till liv: influencern, det vill säga en person som har ett stort antal follower, som kan överstiga tiotusentals till antalet, på sin sociala medier-profil. En måttstock som nuvarande unga människor använder för att mäta sin popularitet: ju mer de följs, desto större blir deras berömmelse och följaktligen blir chanserna att tjäna mycket pengar genom sponsorer större. 
Tyvärr blir denna digitala framgång, i vissa fall, så stor att de glömmer bort det som verkligen är viktigt, som nära vänner och släktingar, men framförallt familjen.

Gränsen har verkligen överskridits hos en ung amerikan, som beslutade att avbryta alla relationer med sin familj eftersom han anser att de inte är värdiga att ta del av hans liv längre.

via The Sun

Advertisement
Larz/Instagram

Larz/Instagram

Larz är en 23-årig kalifornier som blev populär på webben år 2020 efter att ha deltagit i en onlineutmaning. Efter att ha fått influencer-etiketten stämplad på sin profil på Instagram, där han har över 400 000 följare, väckte mannen sensation över några uttalanden i en australisk radioshow. Larz sade faktiskt att han inte har någon relation med sin familj längre, på grund av att de inte är lika kända som han är. Inte nog med det: han tycker dessutom att det är pinsamt att folk tror att han interagerar med sina familjemedlemmar och gör det klart att han inte gör det längre.

När programledaren frågade honom om det svarade influencern: "Jag slutade umgås med dem för länge sen, det är verkligen pinsamt att folk tror att jag fortfarande har kontakt med dem." På frågan om vem han interagerar med nämnde Larz andra influencers som han anser vara av samma kaliber som han själv och förklarade: "Det är bara det att min berömmelse är större än många andras, och jag pratar bara med människor som har ett ungefärligt samma antal följare som mig".

Advertisement
Larz/Instagram

Larz/Instagram

Larz erkänner att han har blockerat sina fem bröder och fyra systrar på alla sociala nätverk de är på - Facebook, Snapchat och Instagram - och att han inte vill ha något med dem att göra med dem förrän de är lika populära som honom. Fram till dess anser han dem vara "irrelevanta".
"Ingen av dem har followers, om de hade det skulle de bli rika och jag skulle börja umgås med dem igen. Jag har en karriär, jag är berömd. Det är vad som händer när man blir känd: man säger upp bekantskapen med folk".

Inför busvisslingar från den arga publiken tillade den unge mannen: "De är själva besvikna över att de inte är viktiga, och de förstår inte varför."

En attityd som förvisso inte tillhör hela katergorin av influencers, men som utan tvekan väcker en hel del förvåning, eller vad tycker du?

 

Advertisement