2 pojkar hittar en konstig sten och ger den till deras farfar: det var en granat som inte hade detonerat

av Titti Carlberg

28 Oktober 2022

2 pojkar hittar en konstig sten och ger den till deras farfar: det var en granat som inte hade detonerat
Advertisement

Barn spenderar alltid mycket tid på att leka i trädgården eller i stadsparken. Fantasin är deras mest kraftfulla verktyg, tack vare det kan de skapa underbara berättelser och låtsas leva på fantastiska sätt. En av de roligaste lekarna är att vara en upptäcktsresande. Mycket ofta letar de efter en hemlig passage, gömda gator eller på sin höjd något föremål med ovanligt utseende för att kunna ge liv åt en egen berättelse.

Detta var förmodligen det som hände med dessa två bröder som när de lekte på stranden hittade de en sten med en speciell form. De kunde inte motstå den så de lyfte upp den och gick för att ge den till deras farfar. Synd bara att det var en granat

via Il Messaggero

Advertisement

Dessa två bröder, sex och sju år gamla, tillbringar sina eftermiddagar med att leka på stranden, som finns framför deras farföräldrars hus. En dag när de var där, drogs deras uppmärksamhet till ett mycket speciellt föremål. De slösade ingen tid utan närmade sig det för att se vad det kunde vara. De tvivlade inte på att det var en väldigt konstig sten. Dess form var så ovanlig att de ville ta den för att ge den till deras farfar.

När de två barnen kom in i huset sprang de genast fram till farfadern och sträckte fram den vackra stenen mot honom. Mannen förstod genast att det var en odetonerad granat. Han tog den ifrån dem med en extrem uppmärksamhet och lugn, han gick ut med den och la den på marken i trädgården innan han ringde till polisen. Det viktiga var att inte låta barnen förstå vad som hände, för att inte skrämma dem. Det var verkligen nödvändigt att upprätthålla en lugn atmosfär.

Advertisement

Så fort polisen och räddningstjänstens frivilliga anlände till mannens bostad bekräftade de hans första intryck, det var en granat som inte hade detonerat. Området säkrades omedelbart, de lade sandsäckar runt granaten och desarmerade den. Operationen varade i drygt 40 minuter.

Farfadern hade haft förmågan att hålla sig lugn och allt gick bra. Skulle du ha kunnat hålla dig lugn?

Advertisement