"Vi är 5 stycken och bor i en husvagn: på detta sätt sparar vi 2000$ i månaden"

av Titti Carlberg

27 Oktober 2022

"Vi är 5 stycken och bor i en husvagn: på detta sätt sparar vi 2000$ i månaden"
Advertisement

Att varje morgon vakna och befinna sig på en ny plats är väldigt suggestivt, man är inte bunden till bara en plats. Många människor har tagit detta val att inte längre bo i ett hus eller lägenhet, utan de har flyttat in i en husbil och reser land och rike runt.

Men att ge sig in på den här typen av liv är ett mycket modigt val. I varje land, stad eller by där man stannar måste man alltid börja om, träffa nya människor och bygga nya relationer, som oundvikligen tar slut när du flyttar på nytt.

Den här familjen har bestämt sig för att bo i en husbil, de har upptäckt att de sparar upp till 2000 dollar i månaden på det.

via Strangelysimilar/Reddit

Advertisement
strangelysimilar/TikTok

strangelysimilar/TikTok

Tiffany och hennes partner Eli valde att lämna sin bostad för att flytta in i en husbil med deras tre barn: Miley, 13, Lia, 11 och Brady, 10. För att komplettera familjen finns även två stora hundar (Toby och Dexter) och en katt (Shadow). Detta nya liv tillåter dem att lära känna nya kulturer, på ett år besökte och korsade de 24 stater och reste 6 558 miles (cirka 11 000 km). Dessutom valde de att berätta om sitt liv och dokumentera sina resor genom att publicera videoinspelningar på deras TikTok-profil dagligen.

"Detta modiga val härrör från en önskan - säger Tiffany - att förändra vår livsstil, blicka mot nya horisonter. Vi kom snabbt fram till att vi ville omorganisera våra prioriteringar och få ut det mesta av tiden med våra barn. Vi sålde huset, vilket representerade ett band med en plats och vi köpte en husbil för att upptäcka världen". 

Deras bostad är cirka 11 meter lång, den har 4 sovrum, ett vardagsrum, ett badrum och ett litet pentry. Med andra ord, en riktig husbil.

Advertisement
strangelysimilar/TikTok

strangelysimilar/TikTok

Denna annorlunda livsstil har också gjort det möjligt för Tiffany och Elis familj att spara pengar. De beräknade att deras månatliga utgifter sjönk med cirka 2000 dollar.

"Vårt bostadslån var 1.800$, till vilket vi fick lägga till utgifterna för el, gas, vatten och bostadsföreningen. Nu går vår hyra från 0 till 1 500$ beroende på var vi stannar, och det erbjuds tjänster på alla platser vi stannar, vilket helt klart hjälper oss att spara."

Vad tror du, skulle detta vara något för dig?

Advertisement