Applicera förlängningar på näshåret: det bisarra och kontroversiella modet som fötts på sociala medier

av Titti Carlberg

07 November 2022

Applicera förlängningar på näshåret: det bisarra och kontroversiella modet som fötts på sociala medier
Advertisement

De senaste åren har vi allt oftare stött på nya stiltrender som lanserats på sociala medier, som i de flesta fall har väldigt kort varaktighet och som framförallt minns för dess stora extravagans. Bland dessa trender finns också det som lanserades för några år sedan av en ung tjej på Instagram, som under en period hade stora framgångar, framför allt bland tjejer, över hela världen. Det speciella med den trenden är att betona en del av vår kropp som vi vanligtvis försöker dölja eller eliminera: oönskat hår.

Det finns många kvinnor som under de senaste decennierna har bestämt sig för att leva relationen med sin kropp på ett så naturligt sätt som möjligt, genom att ge upp hårborttagning.
Men har de någonsin tänkt på näshåret? Förmodligen bara om det är långt och väl synligt.
Denna trend förvränger för att istället förbättra vanorna.

via Mirror

Advertisement
@gummerandcheyenne/TikTok

@gummerandcheyenne/TikTok

År 2017 publicerade den unga Gretcen_chen en bild på Instagram för att lansera ännu en bisarr trend när det gäller skönhet och skötsel av ens utseende: näshårsförlängning. Denna trend delade omedelbart nätet mellan ivriga supportrar och äcklade motståndare. Under de följande månaderna invaderades sociala medier av hashtaggen#nosehairextensions, där tjejer visade sig med en mörk tofs i deras näsborrar.

Men hur görs näshårsförlängning? Det låter som en omöjlighet, men det är faktiskt mycket lättare än man tror. Det räcker med att man köper lösögonhårfransar och limmar fast dem i näsborren efter att ha böjt dem i cirkelform. Mycket mer praktiskt och lättare, men framförallt mindre smärtsamt än att rycka bort håret med en pincett.

Advertisement
@bosslady2youall/TikTok

@bosslady2youall/TikTok

År av utmattande sessioner hos kosmetologen för att ta bort oönskat hår. Detta med hårstrån i näsan var faktiskt den sista trenden i att visa upp håret som växer på olika delar av kroppen, och lyckligtvis var det en kortvarig trend. 
Faktum är att det verkade som att denna extravaganta och ovanliga trend kunde ha fått en hel del efterföljare och till en början fanns det många exempel och många förslag för att utöka skägg och mustascher, men med tiden har #nosehairextensions blivit allt mindre populär, trots den stora entusiasm som denna första bild togs emot med.

Vilken nyckfull och kortvarig trend dyker upp nästa gång?

Advertisement